We moesten denken aan het hertenpark van Isipatana bij Benares, waar de Boeddha zijn leer aan  vijf asceten verkondigde na zijn ontwaken, toen we het kerststukje onze Kloosterbunker binnen brachten. We hebben een enorme ervaring op het gebied van kerststukjes en bomen, maar deze opmaak zagen we niet eerder. We lagen in een deuk en hebben er uren naar gekeken voor het stukje begon te wennen. Twee enorme herten met een groot uitgevallen rode neus op een mossige ondergrond vastgenageld aan enkele boomstammetjes- waar je een rivier mee over kunt steken, en lampjes werkend op een batterij. Hoe lief. Vertederend zelfs. Barmhartig. In alles verbonden.

Kerst 2015 kersttuk En van de winkel en zo

Kerstlandschap uit Everdingen.

Een kunstwerk uit Parijs, Londen, Tokio? Nee, gekocht bij Winkel&zo in Everdingen. Een buurtwinkel en ontmoetingsplek voor dorpsbewoners en passerende fietsers en gerund door mensen met een beperking, zo staat op de site te lezen. Nou, beperkt dat zijn we zelf ook. Veel dingen begrijpen we niet of houden die voor onmogelijk. De herten zijn van takken gemaakt. We begrijpen niet dat takken zo kunnen groeien. We zochten het op op het net: Rudolph the red-nosed-reindeer lazen we. Het schijnt dat Santa Claus zich met die dieren door de stratosfeer beweegt. Misschien de Boeddha ook, die hield ook wel van reizen. We hebben er zelf maar een beeld van een bosmonnik bij gezet. Leek ons wel toepasselijk.

Kerst 2015 rendier met ayah khan

Wist u overigens dat Jezus in augustus geboren is, dat heeft dr. Toon Janssen, afgestudeerd in de wijsbegeerte en filosofie  uit Heesch eens uitgezocht. Dus het is dus helemaal niet erg dat het geen witte Kerst is. In de zomer sneeuwt het ook niet.

 

 

 

Categorieën: Achtergronden
Tags: , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk