Op maandag 25 september verschijnt de nieuwe EP ‘Happiness’ van zangeres Ellen Pels. Dit wordt gevierd met een groots optreden inclusief negenkoppige band in Theater de Stoomfabriek te Dalfsen. Kenmerkend voor Ellen Pels is haar eigen stijl ‘Spiri-Jazz’ dat eerder te horen was op het album ‘Late Bloomer’. Happiness, dat 5 nummers bevat, is hier een vervolg op.

Ellen Pels omschrijft de stijl ‘Spiri-Jazz’ als jazzy melodieën met teksten geïnspireerd op de New Age filosofie. Pels laat zich prikkelen door de wijze woorden van spirituele leraren zoals Paulo Coelho, Eckhart Tolle en Deepak Chopra, maar zij verwerkt ook haar eigen levenslessen in haar muziek. Zo bracht zij in 2014 met Perquisite het nummer ‘Dragonflies’ uit dat metaforen bevat over leven en dood. Daarna volgde haar debuutalbum ‘Late Bloomer’ in 2015. Op de nieuwe EP is verstilde, gevoelige muziek hoorbaar en Ellen’s voorliefde voor de Zuid-Amerikaanse Bossa Nova duidelijk herkenbaar. De singer-songwriter verhaalt over wijze vrouwen, vertrouwen, het vermogen om lief te hebben, de Reis van de Held, en wenst haar kinderen alle goeds op hun levensweg. De titel refereert naar begrippen zoals Peace, Love en Happiness; waarden die Ellen aanspreken.

Ze begon haar muzikale carrière in 2014 op 54-jarige leeftijd. De zangeres schrijft haar eigen muziek en teksten zelf, ook al leest ze geen noten en speelt ze geen instrument. Met behulp van moderne technologieën kan Ellen met de iPad toch componeren. Door haar intuïtieve manier van componeren is vaak een niet voor de hand liggend akkoorden verloop hoorbaar.

Op 25 september staat de zangeres met haar volledige band op het podium, inclusief blazers en backing vocalisten. Haar vaste bandleden zijn Tony Hoyting op piano, Joost Visser op drums en Pieter Althuis op bas. In de Stoomfabriek laat Ellen zich ook begeleiden door Elton Joseph op gitaar, Evert van Loon op saxofoon, Libbe Oosterman op trompet, en Inze Meijer, Nienke de Groot en Martijn Bakker op backing vocals. Bij het optreden is niet alleen het werk van de nieuwe EP en Ellen’s debuut album’ Late Bloomer’ te horen. Ook speelt Ellen nog nieuwer werk dat niet eerder is uitgebracht.

Categorieën: Nieuws, Muziek, Geluk
Tags: , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk