Dit jaar wordt alweer het 12e boeddhistisch filmfestival gehouden op de locatie van het Filminstituut EYE in Amsterdam. Boeddhisme, religie, kunst en cultuur worden hier door middel van films bij elkaar gebracht. De films hebben de potentie ons als kijkers te transformeren en op een andere manier naar de realiteit te laten kijken, het zijn films die je raken en die je kunnen vermaken.

Het filmfestival hoopt ook dit jaar weer te kunnen verrassen met prachtige producties. Naast films zijn er vooraanstaande sprekers en panelgesprekken met aansprekende thema’s en gasten. De regisseurs van de films zijn vaak aanwezig om over de film te spreken. Dit biedt de unieke kans om de context en beweegredenen van de filmmaker te leren kennen.

In eerdere festivals werden o.a. aangeboden:

  • documentaires over theravadin-, zen- en vajrayana-leraren
  • speelfilms en tekenfilms met een spirituele strekking
  • films over kunst in de boeddhistische sfeer
  • documentaires over contemplatieve onderwerpen, zoals bijvoorbeeld over een zentuin in de Zuidas, Birmese punk- boeddhisten, de mindfulnessbeweging, blinde shamanen in Japan, vrouwen en transformatie, enz.

Babeth VanLoo

Het BFFE staat onder de bezielende leiding van Babeth VanLoo, mediakunstenaar en ex-programmadirecteur van de voormalige Boeddhistische Omroep Stichting, in samenwerking met een toegewijd productieteam.

Dit team nodigt alle vrienden van het boeddhisme uit om vriend te worden van het Festival. Dat meer dan ooit steun nodig heeft omdat het BFFE in een overgangsfase verkeert waarin nieuwe samenwerkingsverbanden en partnerships worden aangegaan.

Het Boeddhistisch Filmfestival is in 2017 gepland van 29 september tot 1 oktober.

Omslagfoto Pixabay CCO, public domain.

 

Categorieën: Nieuws, Fotografie en film
Tags: , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk