‘Peace keeping force’ is de grap van de eeuw. Vrede kan niet worden bereikt met alle kracht, maar alleen onvoorwaardelijke liefde, groot mededogen en tolerantie kunnen vrede brengen. In dit tijdperk van wapenwedloop is een ‘explosie’ van ‘mahakaruna’ (groot mededogen) nodig is om vrede te brengen in de wereld.

Zegt bhikkhu Sanghasena, oprichter van het befaamde Mahabodi internationaal meditatie centrum (MIMC) in Ladakh, India. ‘De wereld staat op de rand van vernietiging. Met veel geweld, oorlog, terrorisme, afsplitsing in naam van kastes, geloofsbelijdenissen, kleuren, religies. Terwijl aan de andere kant de zogenaamde intelligente mensen een puinhoop van de wereld gemaakt hebben. Deze problemen zijn het gevolg van hebzucht gekoppeld aan onwetendheid.’

Bhikkhu Sanghasena staat bekend als een bewogen monnik. Hij is betrokken bij het omzetten maken van 250 hectare onvruchtbare grond in een oase die duizenden kansarme gezinnen een nieuw leven moet bieden. Hij was ooit soldaat in het Indiase leger maar transformeerde tot een brenger van vrede.

Bhikkhu Sanghasena: ‘Als de wereld de leer van de Boeddha zou begrijpen, dan zou er hoop voor de mensheid zijn. De Boeddha heeft uitgelegd dat de oorzaak van alle problemen in twee woorden kunnen worden samengevat: hebzucht en onwetendheid. Het universele mededogen kan worden hersteld door Boeddha’s leer toe te passen.’ MIMC heeft een missie om de boodschap van universeel mededogen te verspreiden over de hele wereld.

Bron BNN.

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Categorieën: Nieuws Tags: MIMC, peacekeeper en vrede 

Reageren is niet meer mogelijk

Menu