De VVD Tweede Kamerfractie stemde in de afgelopen regeringsperiode in slechts 6% van de gevallen vóór de dieren. Dat is nog minder dan boerenpartijen CDA (11%) en SGP (20%). Dat de PvdA inmiddels geheel in the pocket van de VVD zit, klopt. In 2012 stemde de PvdA nog 69% voor de dieren. In 2016 was dit 11%.

Partij voor de Dieren het beste en VVD het slechtste bij dierenwelzijn.

Stemgedrag vanaf de vorige verkiezing (september 2012) t/m 2016.

PvdA: in de zak van de VVD. “Dit gaan we doen stond er in het verkiezingsprogramma van de PvdA: “De veehouderij moet diervriendelijker. Illegale en dieronvriendelijke praktijken in slachterijen pakken we aan. En we maken een einde aan de verkoop van en de handel in plofkippen in Nederland.

…. De plezierjacht moet worden verboden”.

Zeker in de laatste kabinetsperiode is van deze beloftes vrijwel niets terecht gekomen, ondanks een PvdA staatssecretaris voor dierenwelzijn en een Regeerakkoord dat maatregelen voor dierenwelzijn toestond.

Dier&Recht/Varkens in Nood. Deze organisaties komen volgende week met een stemadvies, niet gebaseerd op verkiezingsprogramma’s, maar op een analyse van het (recente) verleden. Verkiezingsbeloftes, het is volgens deze organisaties al vaker gezegd, zijn weinig waard, zeker als het gaat om dierenwelzijn.

Bron Dier&Recht.

 

 

Categorieën: Nieuws, Dierenwelzijn
Tags: , ,

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk

Menu