Op 9 maart 2017 legt de 41ste troonhouder van de Sakya’s, Ngawang Kunga, zijn ambt af en draagt deze over aan zijn oudste zoon, Ratna Varja Rinpoche. Voor deze speciale gelegenheid worden er nu reeds vele mantra’s van de Witte Tara gereciteerd door monniken en nonnen in India, Tibet en Nepal t.b.v. het lange leven van de huidige Sakya Trizin, Ngawang Kunga. Deze hoeveelheid mantra’s wordt op 11 maart 2017 aan hem aangeboden.

Een ieder die de initiatie van de Witte Tara heeft ontvangen, kan hieraan meedoen. De mantra’s van de centra opgericht door Khenchen Rinpoche Sherab Gyaltsen zullen dit gezamenlijk doen. De mantra’s die in Nederland worden gereciteerd worden bijgehouden en doorgegeven aan het Sakya centrum in Kuttolsheim.

Op 11 maart worden een mandala, een beeld van de Witte Tara, heilige teksten en een stupa aangeboden aan de 41ste Sakya Trizin als teken van dankbaarheid voor zijn niet aflatende inzet om zijn volgers op het pad te leiden. Hiervoor zamelen de centra van Khenchen Rinpoche Sherab Gyaltsen geld in.

Ook wordt er een mandala en een donatie aan de nieuwe Sakya Trizin, de 42ste, aangeboden met het verzoek om het wiel van de dharma onafgebroken te blijven draaien voor het welzijn van alle levende wezens.

Het centrum Sakya Thegchen Ling, instituut voor Tibetaans boeddhisme in Den Haag, , is opgericht door wijlen eerwaarde Khenchen Sherab Gyaltsen Amipa Rinpoche. Leraar is Lama Lopon Tashi Sangpo Amipa.

Omslagfoto Bianca Visser.

Categorieën: Nieuws, Boeddhisme, Tibetaans boeddhisme
Tags: ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk