Op zondag 20 november vindt er in het Amsterdamse Centrum de Roos een themabijeenkomst plaats, georganiseerd door de Vrienden van het boeddhisme. Het thema betreft de boeddhistische visie(s) op zelfdoding, euthanasie en abortus.

De middag begint met een lezing over het thema door de boeddholoog dr. Henk Blezer. Na de theepauze zit de filosoof en uitgever Gerolf T’Hooft de paneldiscussie voor, waarbij het publiek de gelegenheid heeft om vragen te stellen.

Naast dr. Henk Blezer hebben in het panel de volgende personen zitting: Paul Boersma (vipassana-leraar in de traditie van Mahasi Sayadaw en Mettavihari), Rients Ritskes (stichter van Zen.nl) en Meino Zeillemaker (leraar in de Shambhala-traditie van het Tibetaans boeddhisme).

De toegangsprijs is €10 voor donateurs van de VvB en €15 voor niet-donateurs. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Meldt u daarom tevoren aan door het betreffende bedrag over te maken naar bankrekening NL95 TRIO 0212 4902 14 t.n.v. Stichting Vrienden van het Boeddhisme, o.v.v. ‘Themabijeenkomst’.

Vertelling het Vakkali soetra/naverteld door Jan de Breet en Rob Janssen.

Foto omslag: Henk Blezer.

 

 

 

 

Categorieën: Nieuws, Boeddhisme
Tags: , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk