Tibetaans Instituut nieuwe naam en logo'sDe Tibetaanse Instituten in België en Nederland krijgen vanaf nu een andere naam. De leden van de sangha hebben besloten om de overkoepelende naam ‘Tibetan Buddhist Institutes’ te gebruiken voor de centra. Deze nieuwe gemeenschappelijke benaming groepeert alle instituten en zal binnenkort ook worden gehanteerd op de vernieuwde website tibinst.org (Nu nog niet in gebruik; tibetaans-instituut.org is wel in gebruik; PvB). In het verlengde daarvan hebben de lama’s een overeenkomstig logo voorgesteld.

Het draaiende Dharmawiel met Lotus is voor beoefenaars van het boeddhisme een herkenbaar symbool. De afbeelding was ooit een geschenk van wijlen Kaloe Rinpochee aan de instituten. Rinpochee gaf eveneens de toestemming om dit als beeldmerk te mogen gebruiken. Voor het algemene logo met vermelding ‘Tibetan Buddhist Institutes’ werd de oranje kleur gekozen.

De drie centra kregen datzelfde logo, maar telkens voorzien van hun naam en in een andere kleur. Rood voor Yeunten Ling in Huy, blauw voor het Nalanda Instituut in Brussel en groen voor het Tibetaans Instituut in Schoten.

Een vierde logo kreeg de gele kleur en vertegenwoordigt de partners: Brug der Wijsheid in Kortrijk, Soukhasiddhi Ling in Gaume en Tibetaans Boeddhisme Limburg in Maastricht. Deze groepen werken al vele jaren met de Tibetaanse Instituten samen. Het Naropa Instituut uit Nederland, dat in de loop van 2014 zijn werking stopzet, is daar ook onder terug te vinden. De organisatie hoopt door de nieuwe logo’s en naam de omgeving zo goed mogelijk van dienst te zijn en op een duidelijke, herkenbare wijze te communiceren. De lama’s Lama Zeupa en Lama Tashi Nyima te hebben een grote inbreng gehad bij het bedenken van de nieuwe logo’s.

Bron Tibetan Buddhist Institutes.

(update: URL toegevoegd, PvB, 18-1-2013

Categorieën: Nieuws, Tibetaans boeddhisme
Tags: , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

2 reacties op Tibetaanse Instituten krijgen ander logo en naam

  1. Jack schreef:

    website is nog steeds : http://www.tibetaans-instituut.org

    MVG