Ze zijn op veel plaatsen in Europa te vinden, de ‘grootste boeddhistische tempel van Europa’, maar dat maakt niet uit. Eind maart is er weer zo’n kolos geopend in een buitenwijk in het oosten van Rome. Burgemeester Gianni Alemanno was met duizenden leden van de Chinese gemeenschap en Tibetaanse monniken bij de inhuldiging aanwezig.

De Hua Yi Si-tempel is ontworpen in de stijl van een pagode en is gelegen tussen pakhuizen op Via Omo in het Tor Tre Teste-gebied. Het gebouw werd gefinancierd door de plaatselijke en groeiende Chinese gemeenschap. Door de burgemeester omschreven als in vrede en harmonie levend met de rest van de Romeinse bevolking. De Chinese gemeenschap wordt geschat op tussen de vijf en zevenduizend mensen.

Burgemeester Alemanno begroet de tempel als een nieuw record en teken van religieuze tolerantie in zijn stad. ‘We hebben al de grootste moskee in Europa en nu ook deze boeddhistische tempel.”  Rome heeft nog een andere Chinese boeddhistische tempel, geopend in 2005. De moskee van Rome is ook de zetel van het Italiaanse islamitisch cultureel centrum. En is ontworpen door de Italiaanse architect Paolo Portoghesi. Het  project werd gefinancierd door 23 islamitische landen en werd geopend in 1995.

 

Categorieën: Nieuws, Boeddhisme
Tags: , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk