In Cambodja zijn begin deze week tijdens de nieuwjaarsviering door een hevige storm zeer oude bomen in het Angkor Wat erfgoedpark ontworteld en werden gebouwen op het eeuwenoude tempelcomplex daardoor beschadigd.

In de nacht van 12 april 2020, tot de ochtend van 13 april 2020, was het noodweer in Cambodja. Op het terrein van Angkor Wat ging een behoorlijk aantal bomen tegen de vlakte als gevolg van de harde wind. Vier van de bomen vielen bij het Ta Prohm tempelcomplex, waaronder een eeuwenoude boom. Een andere boom viel in de buurt van de Angkor Wat, misschien wel de beroemdste van alle tempels in Cambodja. Het uitgestrekte boeddhistische tempelcomplex in Angkor Wat, dat in de 12e eeuw na Christus werd gebouwd in opdracht van koning Suryavarman II  is beroemd om zijn galerijen.

De structuur van de tempels en ornamenten zijn door de neerstortende bomen niet onherstelbaar beschadigd, zeggen deskundigen

Angkor Wat is een van de bekendste erfgoedsites in heel Azië en ligt ten noorden van de stad Siem Reap. Het was ooit het politieke en religieuze centrum van het Khmer-rijk, dat grote gebieden in Zuidoost-Azië domineerde en is beroemd om zijn monumentale architectuur en vooral om zijn tempels met beelden en friezen, die de hindoeïstische en boeddhistische mythes voorstellen.

Situatie van voor de storm.

Bron BNN.

 

 

Categorieën: Natuur, Nieuws, Geluk
Tags: , , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk