De leider van de grootste boeddhistische sekte van Zuid-Korea heeft voorgesteld om in Panmunjom (Panmunjeom) in naam van de inter-Koreaanse vrede een ceremonie te houden die zowel religieuze als seculiere gemeenschappen omvat en die officieel een einde maakt aan de Koreaanse oorlog.
De eerwaarde Wonhaeng, voorzitter van de Jogye Orde binnen het Koreaans boeddhisme, schetste zo’n plan tijdens zijn nieuwjaarstoespraak in de Memorial Hall of Korean Buddhist History and Culture in Seoul op 15 januari. Hij stelde ook voor om samen te werken aan het herstel van de Jangan-tempel in Noord-Korea en de Yujom-tempel, die beide tijdens de Koreaanse oorlog werden vernietigd.
Panmunjom is een dorp in de gedemilitariseerde zone tussen Noord- en Zuid-Korea. In het dorp werd in 1953 de wapenstilstand ondertekend die het einde van de Koreaanse Oorlog betekende. Toch is officieel de oorlog nog niet voorbij en zijn beide landen formeel nog in oorlog met elkaar. Bij het dorp ligt de Joint Security Area (JSA), de enige plaats waar het Noord- en Zuid-Koreaanse leger recht tegenover elkaar staan. Er wonen tegenwoordig geen burgers meer in Panmunjom, omdat het dorp, dat hoofdzakelijk uit boerderijen bestond, tijdens de oorlog is vernietigd. Het enige dat nu nog aanwezig is in en rond het dorp zijn de JSA, militaire gebouwen en het Noord-Koreaanse Vredesmuseum. Panmunjom bevindt zich in de Zuid-Koreaanse provincie Gyeonggi-do, het wordt echter bestuurd door de Military Armistice Commission.