De Bhutanese autoriteiten hebben de Indiase toerist Abhijit Ratan Hajare aangehouden die bovenop een belangrijk boeddhistisch monument zou zijn geklommen. Beeldopnamen tonen de toerist op het dak van het Nationaal Monument Chorten, dat de aanwezigheid van de Boeddha symboliseert, in de Dochula Pass in Bhutan.

De videoclip van het incident ging viraal over sociale media, wat tot grote verontwaardiging in Bhutan leidde en aanspoort tot een zware straf. Abhijit maakte deel uit van een fietskonvooi onder leiding van een Bhutanese teamleider. Het incident gebeurde toen de fietsers in Dochula rustten en de teamleider probeerde om de fietsen te parkeren. De Bhutanese teamleider was niet op de hoogte van het incident, zo bericht een Bhutanese nieuwswebsite.

Een andere Bhutanese website meldde later dat de politie de man heeft vrijgelaten nadat hij zich schriftelijk had verontschuldigd voor zijn gedrag, hij zou niet op de hoogte zijn geweest van de gevolgen van zijn daad. Dit is niet het eerste incident waarop Indiase toeristen op sociale media te zien zijn die zich schuldig maken aan onbetamelijk gedrag. Een paar maanden geleden dook een video op die een groep Indiasche toeristen toont die zich goederen toe-eigenen van een hotel in Bali.

Bron BNN

Categorieën: Nieuws, Rechtspraak, Boeddhisme
Tags: , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk