Boeken – wat als zielsverwantschap nu eens echt bestaat en zelfs onontkoombaar is…?
De kernvraag van Geert Kimpen’s nieuwe roman.

Naar aanleiding van zijn nieuwe te verschijnen roman Het meisje dat aan de oever verscheen hield Geert Kimpen een enquête onder zijn grote lezersachterban.

Maar liefst 45% van de geënquêteerden gaf aan dat ze een vooraankondiging kregen van de ontmoeting met hun zielsverwantschap. Bij 15% hiervan gebeurde dat middels een droom of visioen. 62% van de ondervraagden is ervan overtuigd dat een mens één of meer zielsverwanten heeft. Volgens 20% heeft ieder mens één zielsverwant. Slechts 8% gelooft niet in zielsverwantschap of heeft er nog nooit over gehoord.

Voor bestsellerauteur Geert Kimpen (De kabbalist, meer dan 100.000 verkochte exemplaren) was dit een bevestiging van wat hij zelf aan den lijve heeft ondervonden.

Het verhaal dat de schrijver vond.

Bij het schrijven van zijn nieuwe roman Het meisje dat aan de oever verscheen, kwam Kimpen erachter dat de gebeurtenissen in zijn boek niet veel later in zijn persoonlijke leven werkelijkheid werden (wat overigens niet voor het eerst gebeurde, ook bij De kabbalist had hij een vergelijkbare ervaring).

Hij vroeg zich af hoe het mogelijk is dat hij zijn eigen toekomst had voorspeld en over een grote liefde had geschreven die daadwerkelijk in zijn leven verscheen. Geert Kimpen trok vervolgens door India op zoek naar antwoorden. Hij ontdekte de tempels waar duizenden jaren geleden tempelpriesteressen pelgrims leerden de ultieme liefde en verlichting te ervaren, via de eenwording met hun zielsverwant. In het mysterieuze India voltooide Kimpen zijn roman.

Korte inhoud van het boek: Wat zou jij doen als je je zielsverwant ontmoet, maar je durft het niet te geloven? Wanneer Kama, een visserszoon die niet van de zee houdt, een wijze stoffenhandelaar ontmoet, verzamelt hij genoeg moed om zijn dorp te verlaten. Hij wil zijn eigen doel in het leven ontdekken en vertrekt naar de mysterieuze Tempel van het Oosten. Daar zouden, volgens de legende, mannen het geheim van man-zijn en de liefde kunnen leren ontraadselen. Maar dan ontmoet hij het meisje aan de kant van de oever. Zij beweert dat ze zijn zielsverwante is. Zal zijn reis eindigen nog voordat die goed en wel begonnen is?

Het boek komt eind juni uit bij uitgeverij London Books.
Formaat: 15 x 23 cm
Omvang: ± 350 pagina’s
ISBN: 978 94 92883 49 0
Prijs: € 20,-

Categorieën: Nieuws, Boekbespreking, Geluk
Tags: , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

1 reactie op Boeken – het meisje dat aan de oever verscheen

  1. Henk van Kalken schreef:

    Wie zou geen zielsverwant van iedereen zijn, afgezien van de vraag of er zoiets als een ziel bestaat?