Lezers reageren op artikelen en beeld in het Boeddhistisch Dagblad. Op die reacties reageren weer andere lezers. De uitgever van het BD vindt die reacties prettig omdat ze duiden op de betrokkenheid van de lezers bij de inhoud van deze krant.
Er komt binnen de Europese Unie strengere wetgeving op het gebied van het auteursrecht. Rechten van auteurs worden beter beschermd, wie de wet overtreedt betaalt.
Het BD kent al sinds de oprichting regels voor het plaatsen van linken naar afbeeldingen, filmpjes en teksten door onze reageerders. Ons principe is: dat doen we nimmer, tenzij. We willen graag dat de lezer zich zelf een mening vormt over zijn of haar reactie en niet grijpt naar andermans werk. Dat tenzij is als een link een kwalitatieve verbetering of aanvulling is op tekst en beeld en rechten niet worden geschonden. En het een meerwaarde heeft.
Dus het wordt nog meer zo: linken doen we niet meer, tenzij tenzij. We plaatsen dus ook geen linken meer naar filmpjes in reacties van blatende/balkende/grinnikende ezels of poepende postduiven, hoe leuk we die zelf ook vinden. Of het moet een link zijn naar eigen maaksel of rechtenvrij materiaal (over ezels en/of duiven) of anderszins. En nee, we zien onze reageerders niet als ezels, de link naar zo’n filmpje kwam werkelijk tot ons.
De uitgever,
Joop Hoek
Henk van Kalken zegt
Ia!Ia!Ia!Gigag!Gigag!