Aan de vooravond van Wereld Aids Dag op 30 november tekende minister Sigrid Kaag voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking vanmiddag de Universele Verklaring van de Liefde. Een oproep van Aidsfonds om uitsluiting, ongelijkheid en aids wereldwijd te stoppen en alle liefdes te beschermen.

De minister stapte vrijdagmiddag op het Plein in Den Haag in een 4 meter hoog hart om haar handtekening te zetten en alle Nederlanders te betrekken bij de strijd tegen aids. Vanuit Londen steunt Prinses Mabel #Ikstavoordeliefde door ook te tekenen en iedereen met een foto van dit moment uit te nodigen hetzelfde te doen.

Miljoenen mensen in de wereld worden op dit moment uitgesloten. Simpelweg om wie zij zijn. Toenemend conservatisme en uitsluiting van mensen die kwetsbaar zijn voor hiv, zijn op dit moment dé voedingsbodem voor een groeiend aantal nieuwe hiv-infecties in veel landen. Daarom is het nu tijd voor een nieuw geluid. Met het tekenen van de Universele Verklaring van de Liefde nodigen minister Kaag en Prinses Mabel iedereen in Nederland uit om ook voor de liefde te gaan staan.

‘Alle liefdes zijn bijzonder en zijn het waard om te beschermen. Tegen aids, stigma en discriminatie. Of het nu gaat om de liefde voor je minnaar, of de liefde voor je kind. Aids raakt vele liefdes. Zeker in landen waar je niet vrij bent om te houden van wie je wilt. Waar je geen hiv-remmers krijgt als je homo bent. Of waar moeders hun kind niet kunnen laten testen op hiv uit schaamte of angst.’

Bron Aidsfonds.

Categorieën: Nieuws
Tags: , , , , , ,

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk

Menu