De graalwisselbekeker wordt voor de tweede keer uitgereikt. Vorig jaar beet Arabiste en politica Petra Stienen het spits af. Dit jaar wordt de Graalwisselbeker uitgereikt aan voormalig bokskampioene Lucia Rijker. Lucia werd zes keer wereldkampioen boksen. In 2005 maakte een blessure een eind aan haar sportcarrière. Sindsdien werkt ze als coach, presentator en inspirator. Het is een van haar grootste passies om anderen te inspireren datgene te verwezenlijken waarvan ze ‘vlammetjes’ in de ogen krijgen.

In het tv-programma Dream School toont ze zich een bevlogen coach die voortijdige schoolverlaters weer hoop geeft op een toekomst. ‘Bij elk mooi moment met zo’n jongere kan er weer hoop ontstaan’, zegt ze hierover. Lucia wordt al meer dan 20 jaar geïnspireerd door het boeddhisme. Het maakte haar rustiger en meer gefocust op wat er echt toe doet. In haar lezing vertelt Lucia over haar spirituele pad en hoe het haar beweegt om een bewust en geëngageerd leven te leiden.

Maatschappelijk engagement, spirituele bewogenheid en empowerment van vrouwen is van oudsher het drievoudige credo van de Graalbeweging. Met de nieuwe traditie van een jaarlijkse Graallezing geeft de organisatie het woord aan een vrouw die zich (mede) vanuit religieuze bewogenheid inzet voor een betere wereld. Wat zijn haar levensbeschouwelijke bronnen? Hoe motiveren die je tot een leven van maatschappelijke betrokkenheid? In welke richting hoop je de wereld hiermee te veranderen?

Lezing: Lucia Rijker
Datum: zaterdag 3 november
Tijd: 15.00u tot 17.30u, inloop vanaf 14.30u
Plaats: Lutherse Kerk, Hamburgerstraat 9, Utrecht
Deelnemers: (m/v), max. 120

Categorieën: Nieuws, Boeddhisme
Tags: , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk