Het houdt maar niet op, de ene talkshow na de andere verschijnt op de Nederlandse televisie. Ouderenomroep Max is zelfs in dat niet bestaande gat gedoken- tijdens de tijdelijke afwezigheid van Dewerelddraaitdoor, door zo’n ‘show’ om 19.00 uur te presenteren. Het probleem is dat in al die shows vrijwel steeds dezelfde mensen figureren die ook steeds hetzelfde zeggen. Slaapverwekkend. Loze kletspraat, zeggen ze in het boeddhisme.

En nu komt M er bij. Op maandagavond 14 mei start M, de nieuwe dagelijkse talkshow van KRO-NCRV op NPO 1. In M bespreekt Margriet van der Linden met haar gasten het nieuws van de dag: verrassend, uitdagend en uitgesproken, kondigt de omroep aan. Ben benieuwd of ze dat waar kan maken.

Margriet van der Linden: “Het gaat nu echt beginnen. Het voelt als een trouwdag. Wij weten wat er gaat komen, hoe het er uit komt te zien, de muziek, de kleuren, de dingen die we hebben bedacht, zelfs wat de bruid aan heeft, maar jullie nog niet. Maar wat heb ik er zin in om het te kunnen laten zien!”

Irene van Brekel, directeur producent Human Factor: “Margriet is aanstekelijk en grappig en kan mensen aan zich binden door de manier waarop ze verhalen vertelt. Zij bekijkt mensen en onderwerpen net op een andere manier en dat is prettig. We zijn nu volop bezig met de ontwikkeling van het programma; het creëren van smaak, kleur en sfeer kost tijd en is spannend. We hopen natuurlijk het publiek op de vooravond te kunnen verrassen!”

Jochem de Jong, mediadirecteur KRO-NCRV: “Met M in de vooravond en met Jinek in de late avond dragen wij met twee spraakmakende, dagelijkse titels bij aan een sterk NPO 1. Deze nieuwe talkshow met Margriet is een bevestiging van onze stevige positie in het publieke bestel.”

De publieke omroep in Nederland heeft drie netten, waarop veel programma’s worden herhaald. Mag het wat minder. Met twee netten komen we de avond wel door. En de dag bespreken kunnen we zelf wel. Mensen zijn geen koeien die door de boer (presentator) gevoederd moeten worden om in leven te blijven.

M, vanaf 14 mei elke werkdag om 19.00 uur bij KRO-NCRV op NPO 1

 

Categorieën: Nieuws
Tags: , , , , , ,

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

1 reactie op Televisie – De oceaan van wijsh…eh, talkshows

  1. Piet Nusteleijn schreef:

    JH! Jouw dagelijkse voeding is lekker en verteerbaar. Je hebt een heerlijk pennetje.
    Bedankt. Met groet.

Menu