Reclamemaker Mark Woerde van het reclame- en tekstbureau Havas Lemz wordt door de VN onderscheiden vanwege zijn initiatief ‘Make friends across religions’ om vriendschap tussen andersgelovigen te bevorderen. Hij kreeg tweeëntwintig leiders van verschillende religies zo ver om die oproep tot vriendschap in een videoboodschap te ondersteunen.

De onderscheiding, de Global Business & Interfaith Peace Medal, wordt in maart 2018 in Zuid-Korea aan hem uitgereikt door de voormalige secretaris-generaal van de VN Ban Ki-moon. Woerde zal dan ook in Zuid-Korea het parlement toespreken. De jury is onder de indruk van de inspanning van Woerde en zijn bureau Havas Lemz die volgens haar een grote bijdrage aan het reduceren van sociale spanningen wereldwijd leverde.

Woerde was meer dan twee jaar bezig om de tweeëntwintig religieuze leiders voor zijn camera te krijgen en de opnamen zo te monteren dat het leek alsof de leiders samen op een podium gezeten een voor een hun vredesboodschap inspraken. Onder andere de Dalai Lama, paus Franciscus, grootmoefti van Egypte Shawki Allam, opperrabbijn Jonathan Sacks, de ayatollah Sayyid Fadhel al-Milani deden hier aan mee. De video werd in juni dit jaar in Londen gepresenteerd.

Bron Havas Lemz.

 

Categorieën: Nieuws, Dalai Lama
Tags: , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk

Menu