De Amerikaanse reserve 1e luitenant Brett Campbell is de enige boeddhistische aalmoezenier in de Amerikaanse luchtmacht nadat hij in september 2017 de opleiding afsloot. Hij acht het zijn doel om andere mensen binnen het leger bij te staan.

Campbell is een inheemse Iowa indiaan die katholiek is opgevoed, de meditatie ontdekte en geïntroduceerd werd in het boeddhisme toen hij aan de Iowa State University studeerde. De militair voelt zich aangetrokken tot het boeddhisme omdat het meer is dan een religie, een levensfilosofie. Campbell voelde zich niet thuis in de cultuur van de kerk, een systeem dat volgens hem gevoelig is voor corruptie. Na zijn afstuderen diende de luitenant bij het Vredeskorps in Mongolië waar hij kennis maakte met het Tibetaans boeddhisme.

Boeddhisme, zo zegt Campbell, gaat over het leren van hoe we onze geest bepalen en verhouden tot de wereld waarin wij leven en vervolgens tot een meer vreedzame en ontspannen wijze het leven leven. Campbell is leerling van Dzogchen Ponlop Rinpoche.

Bron BNN.

Categorieën: Nieuws, Tibetaans boeddhisme
Tags: , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk