Adeline van Waning heeft een nieuw boek uitgebracht: ‘Opgroeien en Ontwaken, de integrale benadering – boeddhistische, psychologische en maatschappelijke invalshoeken’.

Hierin maakt ze voelbaar hoe opgroeien naar psychische volwassenheid (westerse inzichten) en ontwaken in spirituele realisatie (oosterse wijsheidstradities) elkaar kunnen aanvullen, verdiepen en versterken. De integrale benadering, met pionier Ken Wilber, laat ons ervaren hoe we de veelheid aan waardevolle kennis uit verschillende culturen en tijden toegankelijk kunnen maken.

Doordacht en wetenschappelijk – ‘a science of mind’

De uitgever: ‘Onze werkelijke problemen kunnen niet worden opgelost op hetzelfde niveau van denken als dat waarop we ze hebben gecreëerd’ – woorden van Einstein. In dit boek wordt duidelijk – aan de hand van bestaande methoden, disciplines en onderzoeken – hoezeer we in potentie veel ruimer, creatiever, wijzer en liefdevoller zijn dan onze cultuur ons vaak wil doen geloven. Het boek biedt een presentatie van de integrale benadering, met nieuwe actuele bijdragen. Na een overzicht van boeddhistische invalshoeken biedt het boek in elk hoofdstuk praktische beoefeningen in de sfeer van concentratie-kalmte, inzicht en hartskwaliteiten. De beoefeningen verruimen zich naar open bewustzijn, naar rusten in de natuurlijke staat. Verschillende presentatie- en contemplatiedraden worden, met persoonlijke uitwerkingen, dooreen geweven.

Met alle veranderingen en turbulenties wereldwijd is integrerend overzicht en inzicht voor ons persoonlijk en collectief een zaak van leven en dood aan ’t worden. Hoe blijf ik door de bomen het bos zien? En binnen het bos nog de eigenheid van elke boom onderscheiden? Hoe bepaal ik mijn houding, wat staat ons te doen? Ruimer zien en ruimer zijn brengt volgens de auteur meer innerlijke en meer uiterlijke vrede in de wereld. En we kunnen vaardigheden voor bloei en vrede oefenen! Dit boek biedt daartoe volgens de uitgever vele handvatten. ‘Verhelderend, verruimend, echt een vernieuwende bijdrage.’

Elk hoofdstuk bevat een geleide meditatie. De inzichten en beoefeningen laten ons ervaren hoe we met behulp van de integrale visie de veelheid aan waardevolle kennis uit verschillende culturen toegankelijk kunnen maken. Daarbij geven ze handvatten en richting voor persoonlijke en collectieve inzet tot evenwichtige ontwikkelingen naar de toekomst.

En paar aanbevelingen:

‘Een aanrader voor mensen die mediteren om zich in brede zin te ontwikkelen: fysiek, intellectueel, geestelijk en spiritueel’
Florens van Canstein, meditatieleraar en vertaler in de Yungdrung Bön-traditie.

‘In dit boek toont Adeline zich een wijze vrouw met diepe persoonlijke ervaring en eruditie in zowel westerse psychologie en psychiatrie als oosterse wijsheidstradities en de integrale benadering’
Eva Jansen, integrale transpersoonlijke psychologie, Diamond Approach teacher.

‘Een verrassend en inspirerend boek!’
Prof. dr. Ilse Bulhof, em. hoogleraar wijsbegeerte.

Dr. Adeline van Waning heeft gewerkt als psychiater en deed een masteropleiding in boeddhistische studies. Ze begeleidt mensen in meditatie en is vrijwilliger in een hospice .

Uitgeverij Rheia
Opgroeien en ontwaken – Adeline van Waning
Verschijningsdatum 2017
Genre Spiritualiteit
Aantal pagina’s 308
Verschijningsvorm Paperback
Formaat 15×22 cm
ISBN 9789492010117
€ 29,95

https://www.uitgeverijrheia.nl/webshop/opgroeien-en-ontwaken

Omslagfoto Ingrid Foeken.

Categorieën: Nieuws, Boekbespreking
Tags: ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk