Sinds 1979 maakt het Maitreya Instituut in Amsterdam het boeddhisme in Nederland toegankelijk door het verzorgen van lessen, meditaties en retraites. Programma’s worden ontworpen door goed te luisteren naar de maatschappij om zodoende aansluiting te vinden bij de wensen en behoeften die er zijn. Daarom is sinds kort Jong Maitreya in het leven geroepen.

Met Jong Maitreya probeert het Maitreya Instituut boeddhisme op een dynamische en interactieve manier te benaderen. Jong slaat hierbij niet per se terug op leeftijd, maar met jong wordt voornamelijk ‘jong van geest’ bedoeld. Jong Maitreya is speciaal in het leven geroepen om samen te kunnen discussiëren over de relevantie van de boeddhistische wijsheden vandaag de dag. Om persoonlijke ervaringen met het boeddhisme te delen, zodat we van elkaar kunnen leren en elkaar kunnen inspireren.

Op 9 december zal Jong Maitreya officieel ‘aftrappen’ met een speciale dag over boeddhisme in het dagelijks leven. Op deze dag wordt er onder andere stilgestaan bij wat het boeddhisme voor eenieder precies betekent in het dagelijks leven en welke vruchten je precies plukt van het boeddhisme. Het programma van deze dag is samengesteld op basis van de input van de jonge boeddhisten van het Maitreya Instituut. Zij hebben een mooi, leerzaam en interactief programma opgesteld waarmee samen stil kan worden gestaan bij eigen ervaringen.

Het idee is dat Jong Maitreya jaarlijks diverse activiteiten gaat organiseren voor mensen die het boeddhisme al omarmd hebben, maar ook voor nieuwsgierigen die graag eens wat meer zouden willen weten over wat het boeddhisme nu precies is en hoe het positief kan bijdragen aan ons dagelijks leven.

Meer informatie over deze dag is te vinden op de website van Maitreya.

Categorieën: Mahayana, Nieuws
Tags: , ,

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk

Menu