Dier&Recht organiseert de eerste verkiezing van de grootste dierenverschrikker van het jaar. Ook in het afgelopen jaar hebben organisaties het leven van dieren weer extra afschuwelijk gemaakt. Zo ook Boer zoekt Vrouw, supermarkt Hoogvliet, KFC, Gauchos Grill-Restaurant, Franse Bulldog fokkers en de VVD.

Boer zoekt Vrouw kandidaat David wil in Roemenië in een oude Sovjetstal 20.000 varkens zetten. Over de stank, het lijden, de vervuiling en de gevolgen voor kleinschalige boeren in de buurt wordt geen woord gezegd.

Supermarkt Hoogvliet heeft van alle supermarkten het laagste aandeel varkensvlees met het Beter Leven keurmerk (13%). Dit had, naar hun eigen belofte, in 2015 al 100% moeten zijn.

KFC is wereldwijd de grootste horecaverkoper van plofkippen. Natuurlijk bestaan er tal van alternatieven voor dit arme dier, maar die zijn nét iets duurder dan de €1,20 die een plofkip nu kost.

Grill-Restaurant Gauchos staat  bekend  om de enorme lappen Argentijnse rundvlees. De productie zorgt voor een aanslag op de natuur, voor een gigantisch watergebruik en voor klimaatverandering. Dat is kennelijk niet verwerpelijk genoeg, want Gauchos biedt ook het onbeperkt eten van spareribs aan.

Franse buldog fokkers

De Franse buldog staat bovenaan in de RashondenWijzer als ongezondste hondenras. Fokkers hebben het ras in een deplorabele staat gebracht door inteelt en het creëren van een onnatuurlijk uiterlijk.

De VVD stemde de afgelopen kabinetsperiode in slechts 6% van de gevallen vóór dierenmoties in de Tweede Kamer. Nog slechter dan boerenpartij CDA (12%).

Belangstellenden kunnen hun stem op de grootste Dierenverschrikker van het jaar 2016  uitbrengen via www.dierenrecht.nl/dierenverschrikker-2016.

 

 

Categorieën: Dierenwelzijn
Tags:

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk