HUISMUS

Kletsmajoors hebben een harde kop, schapen kunnen er niet aan tippen. Je volgt leraren en hun leerprogramma’s als was het voedzaam zaad. De ene helft van jullie klopt zich buitenshuis op de borst omdat hij huis en haard heeft verlaten voor het hogere. De andere helft gaat binnenshuis door de knieën om het lagere af te zweren. Tja, een huismus blijft een huismus al gaat hij levenslang door met fantaseren over hoger en lager.

Binnenshuis of buitenshuis, wat maakt het uit? Een huismus heeft een nest maar woont er niet in. Hij woont ook niet in vrees voor de kat en de rat of in de extase bij het uitvliegen van de jongen. En al helemaal niet in het pellen van zaden. Dat is allemaal bekend maar jullie moet het keer op keer onder de neus gewreven worden.

Geef toe dat jullie verlangen naar Het Nest en op zoek zijn naar kalmerende en opwekkende zaden om de honger naar het hogere te stillen. Waarom staan jullie anders naar me te luisteren? Een nest kan ik niet bieden maar van dat zaad kun je krijgen zoveel je wilt. Het is gratis bovendien want mijn woorden zijn leeg, er zit niets in. Kletskousen, als dat niet opwekkend en kalmerend is dan weet ik het niet meer. Jullie?

 

Categorieën: Goff Smeets, Fabels, Geluk
Tags: , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk