EZEL

Lastpakkers, de ene dag beweren jullie dat Imperfectie het gevolg is van Onwetendheid, de andere dag beweren jullie het omgekeerde. Bij toenemende maan wordt er gesteggeld over opheffen van onwetendheid door inzicht. En bij afnemende maan gaat het erover hoe Imperfectie te voorkomen door de Juiste Weg te volgen. Leeglopers, hou er toch mee op. Er valt niks op te heffen en er valt niks te voorkomen. Hoe dacht je inzicht te krijgen in iets dat niet bestaat?

Het ezelspad voert nergens heen en komt nergens vandaan. Of je nou je werk doet of de eeuwige rust nastreeft – het is om het even. Je kunt zoeken tot je een ons weegt, vinden zul je geen juiste weg. Waarom niet? Omdat het een ingeving van je fantasie is, een losse flodder waar de vliegen op je kont hun neus voor ophalen.

Sukkels, loop eens een eindje om, kijk goed rond en leg je oor te luisteren in plaats van almaar onzin uit te kramen. Wat blijkt? Geef het maar toe, dan sta je met je mond vol tanden. Wat overblijft is de leegloper die voor mijn neus staat en die voor jullie neus staat.

 

Categorieën: Fabels
Tags: , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk