BEVER

Boomknagers, wat jullie zoal geloven! Er is geen touw aan vast te knopen laat staan een dam van te bouwen. Boom zus is goed, boom zo is slecht, die boom is heilig, deze boom is rot – waar haal je het vandaan? Als ik vraag welke kletskous je dat op de mouw heeft gespeld krijg ik getuigenissen te horen over De Leer, De Profeet, De Canon. Met een holle tand prik ik daar zo doorheen. Een bever is geen getuige, hij is een doener, iemand die zijn tanden erin zet.

Wij bevers hebben een soepel verstand en een even soepel als krachtig lichaam. Anderen vallen we niet lastig en doordat zij niet kunnen tippen aan onze duik- en zwemkunde hebben wij geen last van hen. Aan winterslaap doen we niet, ook niet als het vriest. We kunnen alles en we kunnen alles aan. En dan bestaan jullie het om te vragen of dat alles is en geloven dat er meer moet zijn. Buiten jezelf is niets te vinden wat je nodig hebt, zoek je het in jezelf dan vind je het niet.

Hou toch op met kletskoek over Het Ware Beverschap en de Bevernatuur. Je krijgt er geen boom mee om, geen dam mee gebouwd en geen beek mee gestremd.

 

Categorieën: Goff Smeets, Fabels, Geluk

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

2 reacties op Goff – fabels voor fabeldieren (33) bever

  1. Gerry Verbeek schreef:

    :-)

  2. Henk van Kalken schreef:

    Wij hebben allemaal een bevernatuur. De bevernatuur verschilt niet van de mestkevernatuur. Die weer niets verschilt van de columnistennatuur. Die trouwens hetzelfde is als de redacteurennatuur.