LEGUAAN

Stilzitters, als je in je boom met je dagelijkse werk bezig bent heb je volgens de overlevering plaats genomen in de Boom van Onwetendheid. Je hoort het goed: de boom van onwetendheid. Ik zeg jullie, de overlevering is niets anders dan geruchten over geruchten. En waar gaat al die traditionele kletskoek over? Het komt erop neer dat de Boom van Onwetendheid zo groot of zo klein is als de omvang van je gedachten. Hoe minder gedachten, hoe minder onwetendheid. Dat is de gedachte. Trap er niet in en blijf bij je werk: stilzitten, ogen open houden en toehappen als de prooi binnen tongbereik komt.

Over overlevering gesproken, velen van jullie zijn waterliefhebbers van generatie op generatie. Er zijn scherpslijpers die daarop inhaken en beweren dat Onwetendheid 100% oplost in zogenaamd Zuiver Water, waarmee ze hun eigen water bedoelen. Trap er niet in, het is gezeik.

Stilzitters, luister niet naar geruchten over Onwetendheid niet naar scherpslijpers. En als je het luisteren niet vermijden kunt, hoor het dan niet. Als je het toch hoort, laat het je ene oor ingaan en je andere uit. Kun je het niet laten gaan, koester het niet.

 

Categorieën: Fabels
Tags: , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk