Bezoek ook de Facebookpagina voor actuele informatie over het unieke project Boeddha in de Linie. Wat doen de kunstenaars wel en niet? De alledaagse dingen in het atelier en bomvrije ruimte. Filmers, schrijvers en radio. Geef uw reacties op Facebook en blijf betrokken.

Het decor waarin het project Boeddha in de Linie plaatsvindt is grillig, nat en koud. In de soms woest wilde dan weer lieflijke uiterwaarden van de rivier de Lek, tussen Culemborg en Everdingen, ligt Werk aan het Spoel. Een zogenoemd kunstfort dat onderdeel uitmaakt van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Met veel bunkers, die onvergankelijk lijken. Het project symboliseert de natuurlijke zoektocht; van het smeltwater van de Alpen dat door de uiterwaarden de weg naar zee vindt; van de ganzen, scholeksters en lepelaars uit Afrika naar hun broedplaats.

De vier kunstenaars die aan het project deelnemen zijn niet helemaal van de buitenwereld afgesloten. Maar ze hebben geen vervoermiddel, telefoon of laptop. Overdag zoeken wandelaars de ruige omgeving op. De nachten zijn donker en stil. Het is geen plek voor bangerikken. De kunstenaars werken in een atelier en slapen in een bomvrije bunker, met net dat beetje comfort dat ze heel erg naar hun eigen bed doet verlangen. Maar waar ze eventueel met mooi weer ook in kunnen werken. In de relatieve eenzaamheid ondervinden ze de eenzaamheid. Wat doet dat met de werking van de geest?

 

Categorieën: Beeldende kunst, Boeddha in de Linie
Tags: , , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk