Bij uitgeverij Valkhof Pers verschenen is: Dieper dan woorden; het Credo, een geloof dat verbindt, van broeder David Steindl-Rast.

David Steindl-Rast – broeder David – is over de hele wereld bij mensen met belangstelling voor religie en spiritualiteit een begrip. Hij is nauw betrokken bij de dialoog tussen christendom en boeddhisme en geldt als bruggenbouwer tussen verschillende religieuze tradities.

In Nederland is hij nog relatief onbekend, maar met de verschijning van Dieper dan woorden komt daar hopelijk verandering in.

In dit boek, dat broeder David schreef op instigatie van de Dalai Lama, put hij inspiratie uit het Credo, de apostolische geloofsbelijdenis. Hij maakt stap voor stap, met alledaagse voorbeelden en indringende vragen aan de lezer, duidelijk dat het Credo een universeel geloof verwoordt: een boodschap van vertrouwen, liefde, verbondenheid, compassie en vrede

Dankbaarheid is voor broeder David de kern van een spirituele levenswijze en een weg naar meer levensvreugde. Hij is medeoprichter van A Network for Grateful Living. Op gratefulness.org zijn artikelen, video- en audio-opnames van hem te vinden.

‘Diepe innerlijke vrede, een gevoel van verbondenheid, en een stevig anker in het eeuwige Nu van het gegeven moment, zijn enkele van de vruchten die worstelende mensen door de eeuwen heen geplukt hebben wanneer ze het Credo baden en op die manier hun geloof tot uitdrukking brachten,’ – aldus broeder David Steindl-Rast in de inleiding van zijn boek Dieper dan woorden.

Hij schreef dit boek naar aanleiding van een opmerking van de Dalai Lama, die tegen hem had gezegd: ‘Wij hebben zoveel gemeenschappelijk, jij en ik, maar er is één ding dat ons scheidt: het idee van een goddelijke Schepper.’

Het Credo – de apostolische geloofsbelijdenis – gebruikt de taal van de christelijke traditie, maar spreekt met de stem van een spiritualiteit die dieper gaat dan welke traditie ook. Door bij iedere zin van deze oudste christelijke geloofsbelijdenis drie vragen te stellen: ‘Wat betekent dit eigenlijk?’, ‘Hoe weten we dit?’ en ‘Waarom is dit belangrijk?’ brengt broeder David Steindl-Rast deze tekst tot nieuw leven. Hij maakt duidelijk dat deze tekst, die slechts uit iets meer dan honderd woorden bestaat, een universeel geloof verwoordt. Het is een boodschap van vertrouwen, liefde, verbondenheid, compassie en vrede.

Broeder David Steindl-Rast, geboren in Wenen in 1926, monnik van Mount Saviour Monastery, een benedictijns klooster in Elmira (NY, VS), is wereldwijd bekend vanwege zijn nauwe betrokkenheid bij de dialoog tussen christendom en boeddhisme en als bruggenbouwer tussen verschillende religieuze tradities. Dankbaarheid is voor hem de kern van een spirituele levenswijze en een weg naar meer levensvreugde. Hij is mede-oprichter van A Network for Grateful Living. Op gratefulness.org zijn artikelen, video- en audio-opnames van br. David te vinden.

Dieper dan woorden is uit het Engels vertaald door Annemarie ten Dam.

‘Ik ben er zeker van dat veel lezers net als ik broeder David dankbaar zullen zijn dat hij dit boek heeft willen schrijven.’

– uit het voorwoord van de Dalai Lama

ISBN 978 90 5625 481 0
Omvang 208 blz.
Formaat 13 x 21 cm
Uitvoering paperback
NUR 728
Prijs €19,95

 

Categorieën: Dalai Lama, Boekbespreking, Boeddhisme
Tags: , , , , ,

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk

Menu