In reed in meditatie in mijn auto op weg naar het Zuiden over de A16. De burgertruttenwagen (BTW) beklom de stijgende op dikke palen rustende rijksweg richting Van Brienenoordbrug. Ik hoorde door de meditatie meer helder dan anders.

De wegvakken hadden een kier- om bij grote hitte te kunnen uitzetten. De kieren waren afgedekt met een metalen strip. Als ik met de auto over zo’n strip reed hoorde ik kedank, kedank. Ik dacht:  wat hoor ik nou eigenlijk: is dat de auto die dit geluid maakt of de metalen strip. Is het een combinatie van beiden en welk levert het meeste geluid op?

Ik sprak er met mijn vriendin, van de zeevisser, over. Zij had er geen antwoord op. Ik eigenlijk ook niet maar de kwestie houdt mij wel bezig. Alles is met elkaar verbonden, oorzaak en gevolg.

Moedig voorwaarts!

BIJSLUITER: het lezen van deze columns kan leiden tot groot geestelijk ongemak,  woedeaanvallen, depressies, onbeheerst gedrag, angstaanvallen, maagzuur, zweten, ongeloof, twijfel aan eenieder, straatvrees, lange tenen en het geloof in het eigen gelijk. Bij de lezers. Scheldpartijen en een onbedwingbare drang om te reageren zijn waargenomen. Sommigen willen mij corrigeren. Of bedanken. Of prijzen. De drang om in verzet te komen, het abonnement op te zeggen- wat niet kan. Sommigen besluiten de krant niet meer te lezen, of te boycotten. Er kwaad over te spreken. Te janken of te vloeken. De straat op te gaan om te demonstreren. De politiek de rug toe te keren. Of aan de drugs te gaan. Kwaad spreken over Feyenoord. Breken met de familie. Het haten van planten en groenten. Aantijgen of beschuldigen. Het stopzetten van gedachten. Sprookjes verwerpen. Houden van Donald Trump. Sommigen voederen geen vogels meer. Of gaan de redactie stalken en bedreigen. Of geloven niet meer in Sinterklaas. Of wantrouwen de banken. Of te twijfelen aan het nu.

Categorieën: Reisverslagen, Joop Hoek, Boeddhisme, Columns
Tags: , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk