De gedichtenbundel ‘Het pure in mijzelf’ van Wouter ter Braake vormt een reisverslag. Panorama foto’s en soms snelle kiekjes van een reis door een innerlijke wereld.

Niets
is blijvend.
Niets op zichzelf.
Wat blijft is volle
leegte.

‘Na afwijzing van de uiterlijke wereld waarin de pijn van een wrede jeugd zich duizendvoudig herhaalde, meldde zich de dichter in mij. Zijn stem en woorden brachten acceptatie, vergeving en meer zicht op de vraag ‘wat is de zin van hier zijn?’ De dichter wees op onbeperkte mogelijkheden, waarin zijn wijsheid voortdurend stil stond bij de schoonheid en de liefde in de verschijning ‘der duizend dingen’. Er ontstond een warme vriendschap met mijn ‘spiritus’, mijn reinigende geest (het pure in mijzelf), zo u wilt ‘de Boeddha in mij’.

Ergens vanaf de jaren zeventig van de vorige eeuw ontstonden deze woorden die uitdrukking geven aan een diep verlangen naar liefde en naar heelheid. Zij borrelden op als helder water in een bron temidden van struikgewas en bomen. ‘Ik was verrast en liet me verassen. De woorden druppelden, soms stroomden ze vloeiend. Steeds rangschikten zij zich in een metrum van vorm. Spontaan.

Was ik de dichter, of gaf ik ruimte aan de dichter in mij? Hoe dan ook? Gedachten, gevoelens en woorden zochten vorm en hielpen me evenwicht te vinden tussen werken en spelen, tussen mijn verantwoordelijkheid voor mezelf en anderen.’

De bloemlezing in deze bundel biedt een blik op ruim veertig jaar woordspel. De gedachten geven zicht op intuïtieve wijsheid die Ter Braake leidt op zijn weg.

De bundel is te bestellen via wouter@zinenzen.nl met vermelding ‘Het pure in mijzelf’ en naam en adres. De bijdrage in de kosten (inclusief verzendkosten van € 3,45) zijn € 12,45.Je ontvangt na ontvangst een nota.

Het pure in mijzelf. Wouter ter Braake. Omvang 69 pagina’s. Verschijningsdatum april 2019.

 

Categorieën: Boeddhistisch leven, Geluk, Poëzie
Tags: ,

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk

Menu