Sander Herremans vecht sinds zijn achtste tegen de verzinsels van volwassenen. Dus ook tegen het verzinsel ‘God’. Desondanks bleef hij worstelen met het feit dat de meerderheid van de wereldbevolking zich wél tot een religie rekent. In De gelovige atheïst gaat Herremans op zoek naar verklaringen voor dit gegeven.
Tijdens een reis door India vond Sander Herremans een sleutel tot interpretaties die de tegenstelling tussen wel of niet geloven herdefiniëren. In dit boek maakt Herremans de vertaalslag naar verschillende religies, zoals het christendom, de islam en zelfs voodoo. De atheïst is nu een vurig supporter van religieuze levensbeschouwingen geworden. Religie gaat immers vooral over het hier en nu.
De wereld staat misschien wel voor de grootste uitdagingen die de mens ooit heeft gekend. Sander Herremans toont aan dat diepgaande spiritualiteit en religie vandaag meer nodig zijn dan ooit. Een atheïstische interpretatie van religies dringt volgens hem het diepst door tot de waarde ervan.
Sander Herremans (1984) studeerde Sociale en Culturele Antropologie. Hij werkte met vluchtelingen en kortgeschoolde jongeren, en gaf daarna vormingen rond interlevensbeschouwelijke thema’s. Sinds enkele jaren is hij docent Geschiedenis en niet-confessionele ethiek in het secundair onderwijs.