Het valt mij op dat in Nederland sommige boeddhistische centra of centra waar boeddhisme wordt overgedragen gevestigd zijn aan de Middenweg (of aan de Middelweg). Is dat toeval of is bewust gekozen voor dit adres door de centra? Of is later de straatnaam gewijzigd omdat er een boeddhistisch centrum is gevestigd en dat als bijzonder wordt ervaren? Het maakt ook niet zoveel uit, het is leuk.

Aan de Middenweg in Amsterdam zit een boeddhistisch centrum. Een automobilist veroorzaakte eerder dit jaar op die weg een ernstig verkeersongeval, het leger moest in actie komen in een daar gevestigde winkel (waarschijnlijk een bommelding) en er is een zorginstituut gevestigd met als bestuurder J. (van) Hoek. Ook voor ernstige psycho-sociale klachten,  dat instituut dan. Er is ook een islamitische centrum in die straat en nog veel meer. Op de Middenweg is het nooit saai.

Moedig voorwaarts!

BIJSLUITER: het lezen van deze columns kan leiden tot groot geestelijk ongemak, heimwee naar Chef, de Kloosterbunker, Bunkerstad, woedeaanvallen, depressies, onbeheerst gedrag, angstaanvallen, maagzuur, zweten, ongeloof, twijfel aan eenieder, straatvrees, lange tenen en het geloof in het eigen gelijk. Bij de lezers. Scheldpartijen en een onbedwingbare drang om te reageren zijn waargenomen. Sommigen willen mij corrigeren. Of bedanken. Of prijzen. De drang om in verzet te komen, het abonnement op te zeggen- wat niet kan. Sommigen besluiten de krant niet meer te lezen, of te boycotten. Er kwaad over te spreken. Te janken of te vloeken. De straat op te gaan om te demonstreren. De politiek de rug toe te keren. Of aan de drugs te gaan. Kwaad spreken over Feyenoord. Breken met de familie. Het haten van planten en groenten. Aantijgen of beschuldigen. Het stopzetten van gedachten. Sprookjes verwerpen. Houden van Donald Trump. Sommigen voederen geen vogels meer. Of gaan de redactie stalken en bedreigen.

Categorieën: Boeddhisme, Columns, Joop Hoek
Tags: , , ,

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk

Menu