Met mijn lievelingszus reed ik in mijn auto met een snelheid van 130 kilometer per uur over de snelweg. Ze begon ineens om zich heen te meppen, het leek wel een epileptische aanval. Het bleek een vlieg te zijn, die op haar haren was neergestreken. Het diertje vloog naar achteren in de auto. Ik heb me altijd afgevraagd wat de snelheid is van een vlieg in een rijdende auto. Is die nu 130 kilometer per uur? Staat de vlieg stil als zij niet voor-of achterwaarts gaat, staat de auto stil voor de vlieg? Ik kwam er niet uit, zei mijn zus.

Ik vroeg me af: Als de vlieg tegen de rijrichting naar achteren in de auto vliegt, moet je die snelheid dan aftrekken van de snelheid waarmee de auto rijdt. Staat de auto inderdaad stil voor een vlieg?

Moedig voorwaarts!

BIJSLUITER: het lezen van deze columns kan leiden tot groot geestelijk ongemak, heimwee naar Chef,  de Kloosterbunker, Bunkerstad, woedeaanvallen, depressies, onbeheerst gedrag, angstaanvallen, maagzuur, zweten, ongeloof, twijfel aan eenieder, straatvrees, lange tenen en het geloof in het eigen gelijk. Bij de lezers. Scheldpartijen en een onbedwingbare drang om te reageren zijn waargenomen. Sommigen willen mij  corrigeren. Of bedanken. Of prijzen. De drang om in verzet te komen, het abonnement op te zeggen- wat niet kan. Sommigen besluiten de krant niet meer te lezen, of te boycotten. Er kwaad over te spreken. Te janken of te vloeken. De straat op te gaan om te demonstreren. De politiek de rug toe te keren. Of aan de drugs te gaan. Kwaad spreken over Feyenoord. Breken met de familie. Het haten van planten en groenten. Aantijgen of beschuldigen.

Categorieën: Joop Hoek, Columns
Tags: , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk