Met mijn huisgenote deel ik bij toerbeurt het bed, ik ‘nachts en zij overdag als het buiten te warm is, zoals vandaag. Huisgenote is van adel, ras-echte straatadel. Mijn buurvrouw heeft haar een jaar geleden als pupje een eind verderop in de stad Lecce verregend en huilend in een goot aangetroffen. Buurvrouw heeft toen het pupje opgepakt en meegenomen en vervolgens aan mij overhandigd: “Hier lieve Goff, voor jou en ze heet Felina Stella Lecce.” Buurvrouw weet heel goed dat ik Godefridus Jacobus Antonius Maria Smeets heet maar ze volstaat met ’Goff.’

Tot een paar maanden geleden had Felina Stella Lecce het katertje Jacobus Antonius als speelmaatje maar die wilde Jacco (‘Sjaak’ vond hij ook goed) is er inmiddels vandoor. Dus nu ben ik degene die Felina etc. (‘Fientje’ vindt ze ook goed) iedere dag verzekert dat ze een prachtige snor heeft (zie foto). Ik ben dat onderhand zat en ga op zoek naar vervanging voor Sjaak.

Wat op foto noch MP3 is weer te geven is Felina’s stem. Die is fluweelzacht en kristalhelder. Ze maakt er spaarzaam gebruik van, alleen als ze me begroet nadat we elkaar een halve dag niet hebben gezien. En dan is ze kortaf. Niks geen ‘hallo Godefridus Jacobus Antonius Maria Smeets.’ M i a u w volstaat.

Felina is mijn geschonken vondeling. Wij zijn sangha.

Categorieën: Columns
Tags: , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

3 reacties op Goff – Sangha

 1. Arrisina v schreef:

  Bedankt voor delen.
  Herkenbaar.
  Zoveel liefde.
  En wat een schoonheid.

  • G.J. Smeets schreef:

   Graag gedaan!
   En inderdaad, Felina is een schoonheid. Het mooie is dat het haar niet interesseert. Hoewel, ze wast zich elke dag nogal uitgebreid. Zelf weet ik eigenlijk niet zo goed of er liefde in het spel is. Ik weet wel dat er veel contactplezier is. Misschien is het eerder overgave dan liefde. Maar wellicht is dat hetzelfde.

 2. p.klene schreef:

  Sadhu, Sadhu, Sadhu!!!