• Morgen is de geboortedag van de moeder van Chef, ze heette Grietje, en is ruim 21 jaar geleden overleden. Chef heeft al veel over haar geschreven, dus doet er verder het zwijgen toe. Vanmorgen, toen hij uit de mand opstond, kwam een herinnering aan haar bij Chef boven. Hij werd er warm van.
  • Twee van haar kinderen zijn ook al gestorven. De een ten gevolge van een griep, de ander na een operatie aan een knie. Daardoor ontstond een ontsteking en werd hij opgenomen in een streekziekenhuis waar ze hem maandenlang volgoten met  antibiotica. Toen dat niet aansloeg werd hij naar een universitair ziekenhuis overgebracht waar de hoofdzuster hem na een week sommeerde uit bed te komen en flink te zijn, zich niet aan te stellen. De familie kreeg opdracht schoenen voor hem te kopen, zodat hij netjes naar huis kon gaan. Een week later deelde een arts hem mee dat een deel van zijn hart was weggevreten door de bacterie. Een week later was hij dood. De schoenen heeft hij nooit gedragen.
  • Morgen is de kapper van Chef jarig, de beste en aardigste van Nederland.
  • Morgen is de naam van de nieuwe president van Amerika bekend. Hoe zal de wereld er over een jaar uit zien?
  • Morgen wil Chef de agenda voor 2017 bestellen, elke dag een pagina.
  • Wat voor weer zal het morgen zijn, in Den Haag.

 

Natuurgraf van Grietje.

Natuurgraf van Grietje.

BIJSLUITER: het lezen van deze columns kan leiden tot groot geestelijk ongemak, woedeaanvallen, depressies, onbeheerst gedrag, angstaanvallen, maagzuur, zweten, ongeloof, twijfel aan eenieder, straatvrees, lange tenen en het geloof in het eigen gelijk. Bij de lezers. Scheldpartijen en een onbedwingbare drang om te reageren zijn waargenomen. Sommigen willen Chef corrigeren. Of bedanken. Of prijzen. De drang om in verzet te komen, het abonnement op te zeggen- wat niet kan. Sommigen besluiten de krant niet meer te lezen, of te boycotten. Er kwaad over te spreken. Te janken of te vloeken. De straat op te gaan om te demonstreren.

 

Categorieën: Joop Hoek, Columns
Tags: , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk

Menu