In 2020 wordt er op het Circuit van Zandvoort de Dutch Grand Prix gereden. Daarmee is de Formule 1 na 35 jaar terug in Zandvoort.

De Dutch Grand Prix Zandvoort komt voor tenminste 3 keer naar Zandvoort in 2020, 2021 en 2022. De definitieve datum van de race wordt nog bekend gemaakt door de internationale raceorganisatie Formula One Management (FOM) bij het presenteren van de Formule 1-kalender van komend jaar.

De Dutch Grand Prix Zandvoort belooft een groot spektakel te worden met spraakmakende races, sport en spel voor jong en oud. Naast de activiteiten op en rond het circuit ziet de gemeente een kans om met side-events heel Zandvoort mee te laten profiteren.

Bovenstaande tekst is van de site van de gemeente Zandvoort. De gemeente draagt ruim 4 miljoen euro gemeenschapsgeld bij voor side-events aan dit ‘evenement’. Zo bezeten zijn de bestuurders en raadsleden op het binnenhalen van dit milieuverziekende spektakel. Randdebielen die in auto’s met opgevoerde motoren rondjes rijden om hun zakken te spekken. Slechte dampen uitstoten, de omgeving verzieken met hun verschrikkelijke geluid. Pitpoezen, champagne. Massale mensenstromen, bier, gezuip. Onzin.

Vorige week werd bekend dat het aantal vliegbewegingen van en naar Schiphol mag stijgen. Bewoners worden gek van dat geluid en kwalijke dampen.

In wat voor land leven we eigenlijk waar geld belangrijker is dan het welzijn van de inwoners.

Moedig voorwaarts!

BIJSLUITER: het lezen van deze columns kan leiden tot groot geestelijk ongemak, heimwee naar Chef, de Kloosterbunker, Bunkerstad, woedeaanvallen, depressies, onbeheerst gedrag, angstaanvallen, maagzuur, zweten, ongeloof, twijfel aan eenieder, straatvrees, lange tenen en het geloof in het eigen gelijk. Bij de lezers. Scheldpartijen en een onbedwingbare drang om te reageren zijn waargenomen. Sommigen willen mij corrigeren. Of bedanken. Of prijzen. De drang om in verzet te komen, het abonnement op te zeggen- wat niet kan. Sommigen besluiten de krant niet meer te lezen, of te boycotten. Er kwaad over te spreken. Te janken of te vloeken. De straat op te gaan om te demonstreren. De politiek de rug toe te keren. Of aan de drugs te gaan. Kwaad spreken over Feyenoord. Breken met de familie. Het haten van planten en groenten. Aantijgen of beschuldigen. Het stopzetten van gedachten. Sprookjes verwerpen. Houden van Donald Trump. Sommigen voederen geen vogels meer. Of gaan de redactie stalken en bedreigen. Of geloven niet meer in Sinterklaas. Of wantrouwen de banken. Of er kruipt een poes op je hoofd. Of te twijfelen aan het nu. Of gepensioneerde uitvreter te worden.

Categorieën: Joop Hoek, Columns
Tags: , ,

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

1 reactie op Het jaar 2019 – dag 204 – stinkendeherrie

  1. Daishin schreef:

    Van pitpoezen heb ik ik nog nooit gehoord, maar daar zou je toch weinig last van hebben, want die pitten toch de hele dag.
    De pitspoezen zijn al jaren geleden afgeschaft.

Menu