Je moet oppassen met een bij in de Bunkerkamer, voor je het weet lig je met een gezwollen hoofd in het ziekenhuis, als je de bij een mep verkoopt omdat hij rond dat hoofd zoemt en dan mist. Niet dat ik dat van plan was, ik heb ervaringen met bijensteken in het hoofd. Geen pretje. Ook vanwege boeddhistische motieven wilde ik de bij niet doden, ik heb dat beloofd door toevlucht te nemen. Maar het dreigende gezoem maakt behoorlijk agressief.

Ik vind bijen stomme dieren. De bij zoemde in de Bunkerkamer en ik zette een raam open om hem naar de vriendjes buiten te laten vliegen, bood hem een uitweg. Maar het stomme dier bleef maar plakken tegen de dichte ramen, zat op planten waar geen druppel nectar in zit en zoemde rond het hoofd dat niet van zichzelf bestaat. Zachtjes waaide ik met een a4 de bij richting geopend raam, waarop inmiddels ook al een koolmees mij zat aan te gapen. Maar de bij begreep dat niet, het gezoem werd agressiever door mijn gezwaai. Eenmaal buiten sloot ik het raam. Nu kijken meerdere bijen dreigend naar binnen. Willen ze graag bij me zijn?

Moedig voorwaarts!

BIJSLUITER: het lezen van deze columns kan leiden tot groot geestelijk ongemak, heimwee naar Chef, de Kloosterbunker, Bunkerstad, woedeaanvallen, depressies, onbeheerst gedrag, angstaanvallen, maagzuur, zweten, ongeloof, twijfel aan eenieder, straatvrees, lange tenen en het geloof in het eigen gelijk. Bij de lezers. Scheldpartijen en een onbedwingbare drang om te reageren zijn waargenomen. Sommigen willen mij corrigeren. Of bedanken. Of prijzen. De drang om in verzet te komen, het abonnement op te zeggen- wat niet kan. Sommigen besluiten de krant niet meer te lezen, of te boycotten. Er kwaad over te spreken. Te janken of te vloeken. De straat op te gaan om te demonstreren. De politiek de rug toe te keren. Of aan de drugs te gaan. Kwaad spreken over Feyenoord. Breken met de familie. Het haten van planten en groenten. Aantijgen of beschuldigen. Het stopzetten van gedachten. Sprookjes verwerpen. Houden van Donald Trump. Sommigen voederen geen vogels meer. Of gaan de redactie stalken en bedreigen.

Categorieën: Joop Hoek, Columns
Tags: , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk