In maart 2012 is het Boeddhistisch Dagblad opgericht met als doel lezers te informeren en verrassen met actualiteit en achtergrond in en over het boeddhisme. En dat zien we ruim. Daarom besteedden we van begin af aan aandacht aan het milieu, voedsel, dierenwelzijn, godsdiensten, rechtspraak en ontwikkelingen binnen de boeddhistische gemeenschap. Negentig medewerkers hielpen ons tot nu toe het BD te maken. Onbezoldigd en met veel ijver, liefde en inzet.

Deze krant heeft een humanistische en sociale insteek. Wil zich inzetten voor de verschoppelingen in onze maatschappij. Is wars van heiligheid en blind geloof. Weet dat het boeddhisme door mensen is gemaakt en verspreid, met alle hebbelijke- en onhebbelijkheden. Ook om macht uit te oefenen. Wat dat betreft is niets het boeddhisme vreemd.

Op 1 januari 2018 beleeft het BD de zevende jaargang. Ik wil in de loop van dat jaar terugtreden als hoofdredacteur, maar als schrijver en filmmaker wel verbonden blijven aan deze krant. Leidinggeven aan een zo divers gezelschap medewerkers, de diversiteit van de krant bewaken, elke dag weer, zoeken naar nieuwe invalshoeken, het begeleiden van de technische groep mensen die de krant in de lucht houden, de contacten met boeddhistische organisaties in binnen-en buitenland, en nooit wanhopen als het tegenzit, het is een zware klus. Ik ben ongeveer zeventien jaar betrokken geweest bij boeddhistische verslaggeving. Vaak met veel plezier, soms met het hoofd wanhopig in de handen.

Ik nodig geïnteresseerden uit om te solliciteren naar de functie van hoofdredacteur van het Boeddhistisch Dagblad. Het is een onbetaalde baan met een volledige werkweek van ongeveer 45 uur, vaak wat meer. Ik zoek een man of vrouw met aantoonbare journalistieke vaardigheden, iemand die kan sturen en leidinggeven, met medewerkers ideeën kan bespreken en uitwerken, medewerkers kan bijstaan bij het oplossen en aanhoren van hun personele problemen, eindredactie kan doen, contacten onderhouden met boeddhistische organisaties, bekend is met beeld en geluid, iemand met een empatisch vermogen, en op de hoogte van de verschillende boeddhistische stromingen.

Een man of vrouw met visie op de toekomst en inhoud van het BD.  Ook een man of vrouw die geestelijk tegen een stootje kan, niet bij de pakken neerzit als het tegenzit. Iemand met veel humor en incasseringsvermogen. Kortom een gestaalde duizendpoot met een goede gezondheid. En geloof in het goede.

Reacties graag richten aan Joop Hoek, redactie Boeddhistisch Dagblad redactieboeddhistischdagblad@upcmail.nl

Moedig voorwaarts.

Foto’s Pixabay.

Categorieën: Achtergronden
Tags: ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk