Vorige week wenste Chef een echtpaar een goede morgen. Hij deed dat in een mail met de woorden Goede Morgen. Verder had hij er niets aan toe te voegen. Chef had een goed humeur- het echtpaar is een leuk koppel met wie hij een leuk contact heeft en hij deed die wens vanuit zijn hart. Goede Morgen. Even later kwam er een mail van Rudolph terug. Of het wel goed met Chef ging, waarom hij de wens had uitgesproken, of er mogelijk een soort boodschap achter Goede Morgen zat en of Chef daarover wilde praten. Rudolph wilde alles weten wat er die dag in het leven van Chef plaatsvond.
Het bleef maar spoken in het hoofd van Chef. Blijkbaar hebben mensen behoefte om niet alleen te consumeren maar ook het waarom te willen weten. Ook als er geen waarom is al is er natuurlijk altijd een waarom, beseft Chef nu hij dit schrijft. Altijd dat waarom, het waarom van het waarom. Eigenlijk staat het haaks op de boeddhistische filosofie: niet nemen wat je niet gegeven wordt. Daarin past geen waarom. Daarin herken je de open hand.
Op een akker in het Brabantse dorp Standdaarbuiten- let op de plek van de twee d’s, zijn onlangs graancirkels aangetroffen. Waarom?