ABN Amro, dat nog steeds in handen is van de Nederlandse Staat, heeft het eigen topmanagement vorig jaar een loonsverhoging van 100.000 euro toegekend. Dat is ruim achtduizend euro per maand! Met uitzondering van topman Gerrit Zalm steeg het vaste salaris van de bestuurders vorig jaar met bijna 17 procent naar 707.500 euro. Er is niets laakbaars aan de gang, zegt de bank. Die verhoging past volgens de bank van u en mij -de belastingbetaler- bij het bonusverbod voor staatsgesteunde banken. Die biedt namelijk de mogelijkheid om gemiste bonussen te compenseren voor een bedrag ter waarde van twintig procent van het vaste salaris. De verhoging geldt niet voor het personeel, waarvan de salarissen al twee jaar niet verhoogd zijn.
Het aandeel 45-plussers in de schuldsanering is opnieuw gestegen, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek. Volgens het CBS komt de stijging deels doordat er door de vergrijzing meer mensen in die leeftijdscategorie vallen, maar het komt ook doordat de werkloosheid onder 45- tot 55-jarigen is gestegen. Deze mensen zijn vaker langdurig werkloos dan jongeren, waardoor ze in geldproblemen komen.
Steeds meer mensen in Nederland slagen er niet in om dagelijks een warme maaltijd te bereiden omdat ze daarvoor het geld niet hebben. Bejaarden hopen elk jaar weer op een zachte winter omdat ze de stookkosten niet kunnen betalen. De huren worden in juni dit jaar weer verhoogd zodat ook wonen onderhand onbetaalbaar wordt. En de voedselbanken kunnen de vraag naar eten en drinken nauwelijks aan.
Paul van Buuren zegt
Ik maak graag nep-verkiezingsposters. Zoals deze:
Anne zegt
wij banken al jaren tot tevredenheid bij ASN. Triodos is volgens mij de enige andere optie. Bankwijzer geeft uitsluitsel en triodos scoort op bonusbeleid het beter dan ASN.
http://www.eerlijkebankwijzer.nl/overzicht-scores/
Ujukarin zegt
En vergeet die andere bank die hetzelfde presteerde niet…. http://www.managersonline.nl/nieuws/15850/topman-ing-krijgt-28-procent-salarisverhoging.html
wv zegt
Het is al vaker gezegd: we leven in een zieke wereld waarin de verschillen tussen arm en rijk alleen maar groter worden.
Onder het mom van “ekonomische noodzaak, marktconforme salarissen” graaien de “haves” er lustig op los ten koste van de “have-not’s”.
Het Boeddhisme heeft schijnbaar nog niet erg wortel geschoten in de praktijk.
Sjoerd zegt
Een rijke,
+
de hemel,
=
de kameel
+
door het oog van de naald,
__________________________=
0
Wat is het verschil tussen degene die de bonus wil hebben en degene die zich daar over opwindt?
Barbara Steadfast Dharma zegt
Volgens mij gaat het er vooral om dat je met veel én met weinig fatsoenlijk kunt leven. Fatsoenlijk voor jezelf en fatsoenlijk voor je omgeving. Ook met veel geld kun je in de wereld zijn en toch niet van de wereld.
Voor de goede orde: mijn inkomsten bungelen net aan zo’n €80/mnd _onder_ bijstandsniveau.
maris zegt
Als we samen gaan spannen ,om deze oneerlijkheid
Te laten stoppen ,moet dit op te lossen zijn.
Laten we allemaal overstappen naar een
Ander banksysteem!
Toe kijken en hier over mopperen
Geeft geen oplossing!
Dit mag niet zo blijven bestaan!
Maxim zegt
Als er duizend schapen over de dam zijn…
http://www.nos.nl/artikel/2026445-fors-meer-klanten-triodos-na-ophef-salarissen-ing-en-abn.html
Lang leve duurzame banken! Zelf zeer tevreden over Triodos. Met hun ethische investeringen hebben zij ook geen last gehad van de crisis, maar zijn ze juist gegroeid. Dit itt vrijwel alle andere banken.