De wereld in een positieve richting veranderen vraagt visie, moed en vertrouwen. Hoe doe je dat? Hoe kun je die innerlijke kracht activeren?
Initiator van het Bright Now festival is Shambhala, een wereldwijde beweging die het scheppen van een verlichte samenleving tot doel heeft. Hoe ziet een goede samenleving eruit van mensen die waarachtig met elkaar omgaan en van daaruit op een positieve manier aan de wereld bijdragen? Op het Bright Now festival wordt die inspiratie op feestelijke wijze onderzocht. Bezoekers vinden er voeding voor eigen ideeën waarmee ze zelf aan de slag kunnen in volgens de organisatie co-creatieve events in de stijlvolle, verheffende omgeving van het Amsterdamse Tropeninstituut.
Samen met het Koninklijk Instituut voor de Tropen, Knowmads en andere maatschappelijke partners biedt het Bright Now festival een programma waarin training van innerlijke kracht, contemplatieve kunstvormen, communicatie en leiderschap in diverse maatschappelijke velden samenkomen. Het festival vormt een platform van inspirerende voorbeelden uit de duurzame economie, onderwijs en gezondheid. Bekende mensen met een visie, zoals Joke Hermsen, Han de Wit en Henk Oosterling verzorgen inleidingen.
Het Bright Now festival is een lab voor de ontwikkeling van een verlichte samenleving: een duurzame economie, gebaseerd op bijdragen, delen en verbinden. Onderwijs door middel van doen, creativiteit en samenwerking. En fundamentele gezondheid: aandacht voor de mens, preventie, voeding, ontspanning en mindfulness.
Het festival wordt vrijdagavond 26 september geopend met een lezing van Sakyong Mipham Rinpoche, leider van het wereldwijde Shambhala-boeddhisme: De kracht van fundamentele goedheid. Op zaterdag 27 september is er een panelsessie met Han de Wit, Josephine Green en Patty Kluytmans. Zij onderzoeken hoe je een goede menselijke samenleving kunt ontwikkelen, gebaseerd op bijdragen, delen en verbinden. En een panelsessie waarin pioniers zoals Damaris Matthijssen en Erik Wuestman spreken over de rol van de economie en geld in een samenleving die gebaseerd is op menselijkheid en duurzaamheid.
Op zondag 28 september is er een lezing en workshop van Pieter Spinder, initiator van Knowmads Business School Amsterdam. Pieter ziet de student als middelpunt van zijn eigen leerproces. Dit proces begint bij de passie van de student, passie als ingang voor de ontwikkeling van leergierigheid. Lezingen van Joke Hermsen over bevlogenheid en Henk Oosterling over Rotterdam Vakmanstad.
Verder op zaterdag en zondag nog veel meer inspirerende workshops, kunst, aandacht voor de verbinding tussen lichaam en geest en mindful running.
Data: 26 – 28 september
Locatie: Tropeninstituut Amsterdam, Mauritskade 63
Informatie: Bekijk het programma op brightnowfestival.nl.