Vanaf vandaag krijg je betere en relevantere zoekresultaten als je zoekt op de website. Hiervoor gebruiken we de Relevanssi plugin van Mikko Saari. Het belangrijkste verschil tussen zoeken nu en zoeken gisteren is dat de zoekresultaten gesorteerd zijn op basis van relevantie in plaats van datum. Eerder zag je het meest recente artikel dat je zoekterm bevat bovenaan de resultaatlijst. Nu staat het meest relevante artikel bovenaan.
Relevantie betekent dat bekeken wordt of je zoekterm voorkomt in de titel (belangrijk!), in de artikeltekst (best belangrijk), in de tags of categorieen (soort van best wel belangrijk) of in de reacties onder een artikel (misschien enigszins een beetje belangrijk).
Ik hoop dat dit een verbetering is. Commentaar en opmerkingen lees ik graag in de reacties.
Hans van Dam zegt
Inderdaad een hele verbering, Paul.
Wat mij ook met deze nieuwe zoekmachine niet lukt is een overzicht te krijgen van alle reacties van één persoon, laten we zeggen, “Menno Prins” of “Ronald de Caluwé”.
Ook zou ik graag kunnen zoeken op alle reacties van bijvoorbeeld de laatste 48 uur, want als die uit het overzichtje verdwijnen zie je alleen nog onder de artikelen zelf terug, wat vooral met oude artikelen onhandig is.
Nog makkelijker zou een uitklapbaar reactie-overzicht zijn met de laatste pakweg vijftig of honderd reacties.
Ik weet niet of anderen ook deze behoefte hebben en ook niet of dat allemaal wel kan (of dat het misschien allang kan) maar daar hebben we Paul van Buuren voor.
Paul van Buuren zegt
Ah, zoeken in reacties en groeperen van reacties van 1 persoon. Daar had ik niet aan gedacht. Ik snap je behoefte, Hans, maar voorlopig voorziet de techniek daar niet in. Ik twijfel ook nog een beetje of ik zelf wil dat je op die manier kunt groeperen. Is het niet belangrijker wat gezegd wordt onder welk artikel dan wie iets gezegd heeft?
Misschien dat ik snel een apart overzicht kan maken met -ik noem wat- 50 meest recente reacties. Als jullie dat in overweldigende mate willen…
Hans van Dam zegt
Als iemand je aanspreekt is het handig om op die persoon te kunnen zoeken.
Niet voor niets heeft het BD zeven columnisten met naam en toenaam in de kop opgenomen.
Verder zou ik best eens willen weten wat de Boeddha zelf nou precies heeft gezegd maar ook daarin zal de techniek nog wel niet voorzien.
Overigens kun je via Google, dus buiten het BD om, heel wat reacties op naam terugvinden, als de naam maar karakteristiek genoeg is.
Dus niet die van Jan of Joop of Anne.
Of Hans van Dam.
Tom zegt
Ik snap de wensen, ik weet alleen niet 1,2,3 of dat wel zou mogen…..
Vooralsnog is wat Paul nu heeft gemaakt een flinke stap!