In Richmond, in de Amerikaanse staat Virginia, is vorige week donderdag met een boeddhistische ceremonie de naam van twee al bestaande straten voor een deel gewijzigd in Dalai Lama Avenue. Dat gebeurde ter gelegenheid van het feit dat het 12 jaar geleden is dat de Tibetaanse spirituele leider de U.S. Congressional Gold Medal kreeg uitgereikt. De Dalai Lama bezocht de Tibetaanse gemeenschap van Richmond 5 jaar geleden.

Ongeveer zeventig leden van de Tibetaanse gemeenschap, drie boeddhistische monniken en gemeenteraadslid Eduardo Martinez verzamelden zich donderdagavond op die plek en knoopten witte sjaals- die medeleven vertegenwoordigen, rond het naambord.

De gemeenteraad van Richmond ging eenstemmig akkoord met het verzoek van de Tibetaanse gemeenschap eerder deze maand om een deel van Huntington Avenue naar de Dalai Lama te vernoemen. De nieuwe Dalai Lama Avenue heeft politieke en persoonlijke betekenis voor de Tibetaanse inwoners van Richmond, van wie velen na jaren van ballingschap naar de VS zijn geëmigreerd.

Bron BNN. Omslagfoto geschilderd portret Airco Caravan.

Categorieën: Nieuws, Dalai Lama
Tags: , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk