Chinese autoriteiten in de noordwestelijke regio Xinjiang dwingen sommige moslims tijdens de viering van het Chinese nieuwjaar -het jaar van het varken- alcohol te drinken, varkensvlees te eten en emblemen van de traditionele Chinese cultuur te tonen, zo meldt Radio Free Asia (RFA) op basis van bronnen.

Ingezetenen van de regio Ili Kazachstan in het Autonome Gebied Xinjiang Oeigoer (XUAR) vertelden RFA dat de ambtenaren hen aan feestelijke diners hadden uitgenodigd waar varkensvlees werd opgediend, en dreigden hen naar een ‘heropvoedings’ kamp te sturen als zij weigerden om daaraan deel te nemen. Aan moslimhuishoudens werd ook varkensvlees uitgedeeld onder het mom armen te helpen deze dagen door te komen.

Varkensvlees en alcohol zijn verboden door de Islam, en de viering van Chinese festivals heeft wortels in polytheïstische volksreligie, waaronder de boeddhistische iconografie. Moslims die dergelijke festivals eren riskeren de volgens de Islam onvergeeflijke om meer dan 1 god te erkennen.

Bron RFA.

Categorieën: Nieuws
Tags: , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

1 reactie op ‘Chinese autoriteiten dwingen moslims varkensvlees te eten’

  1. Dolma schreef:

    Als iemand je mishandelt om een daad te verrichten die je niet wil doen, en je weet in je binennste dat je het niet vrijwillig deed, ben je van je schuld ontheven. Men mag je martelen, bij de haren sleuren, stampen, enz… stop dan je schuldig voelen.