Het Nederlands kabinet heeft een brief aan de volksvertegenwoordiging in de Tweede Kamer gestuurd met het voorstel om mensen die een doodswens hebben omdat hun leven voltooid is, het  mogelijk te maken die uit te voeren. Het Kabinet spreekt niet over een zelfmoordpil maar wil wel dat medicijnen beschikbaar worden gesteld om die wens in te willigen.

Chef had het niet zo op deze regering nadat in de afgelopen acht jaar de gansche samenleving is gesloopt, honderdduizenden mensen in armoe leven, bejaardenoorden en psychiatrische inrichtingen zijn gesloten. Het is maar een greep. Het werd dus tijd voor de dodelijke medicijnen, leven is lijden geworden. Maar dit genereuze voorstel van de regering had hij niet verwacht. De leden zijn de denkbeeldige oude Eskimo’s die zich opofferen om anderen niet meer tot last te zijn. Hulde. Zij verdwijnen opdat anderen kunnen ademhalen.

Chef vindt het dapper van het kabinet om er zelf een eind aan te maken, de medicatie in te nemen, daar zal de hele samenleving van opknappen. Ouderen zitten weer met plezier achter de sanseveria’s en leggen een kaartje.

Rutte had al sorry gezegd, dus dat is okay. Chef zal wel minister van volksgezondheid Edith Schippers missen, hij vindt dat zo’n aantrekkelijke vrouw. Mooi haar en nog totaal rimpelloos. Het is goed dat zij solidair is met de andere ministers nu voor de hele ploeg het leven lijden is geworden. God zij met hen.

BIJSLUITER: het lezen van deze columns kan leiden tot groot geestelijk ongemak, woedeaanvallen, depressies, onbeheerst gedrag, angstaanvallen, maagzuur, zweten, ongeloof, twijfel aan eenieder, straatvrees, lange tenen en het geloof in het eigen gelijk. Bij de lezers. Scheldpartijen en een onbedwingbare drang om te reageren zijn waargenomen. Sommigen willen Chef corrigeren. Of bedanken. Of prijzen. De drang om in verzet te komen, het abonnement op te zeggen- wat niet kan. Sommigen besluiten de krant niet meer te lezen, of te boycotten. Er kwaad over te spreken. Te janken of te vloeken. De straat op te gaan om te demonstreren.

 

Categorieën: Joop Hoek, Columns
Tags: ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk