Chef is kneuterig gaan doen. Overdag drinkt hij een kopje thee met een stukje chocoladeletter erbij. Wel een beetje vroeg in het jaar, maar hij kon de verleiding niet weerstaan in de supermarkt. Het is de letter C, melkchocola. Hij draait plaatjes van André Hazes en ‘s avonds hangt hij voor de tv en kijkt naar Heel Holland bakt of naar Per seconde wijzer. Vorige week was er een documentaire over Farce Majeur, een kritische cabaretgroep van tientallen jaren geleden. Chef moest er vreselijk om lachen. In Binnenstebuiten, ook een tv-programma, worden tuinen en interieurs in beeld gebracht en af en toe een molen. Hoe mooi. En vorige week was er een documentaire over de stress van een schaapsherder op de tv. Chef zit for a moment in de oerhollandse amusement baarmoeder. De Kloosterbunker riekt naar zuurkoolstamp.

Chef heeft dat nodig omdat de internationale shit hem de oren  uitkomt. Oorlog, armoede, racisme, haat en geweld. Het houdt niet op. Een beetje verliefd, zingt André, Chef zingt mee. Morgen is er weer de werkelijkheid van de dag. Een oorlogje hier en daar, met opklaringen.

hoek-joop-rdaal-1989-fietstocht-met-lotteBIJSLUITER: het lezen van deze columns kan leiden tot groot geestelijk ongemak, woedeaanvallen, depressies, onbeheerst gedrag, angstaanvallen, maagzuur, zweten, ongeloof, twijfel aan eenieder, straatvrees, lange tenen en het geloof in het eigen gelijk. Bij de lezers. Scheldpartijen en een onbedwingbare drang om te reageren zijn waargenomen. Sommigen willen Chef corrigeren. Of bedanken. Of prijzen. De drang om in verzet te komen, het abonnement op te zeggen- wat niet kan. Sommigen besluiten de krant niet meer te lezen, of te boycotten. Er kwaad over te spreken. Te janken of te vloeken. De straat op te gaan om te demonstreren.

 

 

Categorieën: Joop Hoek, Columns
Tags:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk

Menu