Het lijkt wel of er ergens een blik verkeersregelaars open is getrokken, want je ziet je steeds meer. Mannen en vrouwen in geelkleurige regenpakken die het verkeer regelen. Hier in de wijk in Bunkerstad staan er op een afstand van 100 meter drie. Ik weet niet waarom. Ze leggen het doorgaande verkeer plat en geven een enkele fietser voorrang. Vroeger ging dat organisch, nu wordt het geregeld. Het effect is hetzelfde.

Wie betaalt deze mensen, wie huurt ze in? Mijn vriendin, de kleindochter van de zeevisser, vermoedt dat het mensen met een uitkering zijn die moeten presteren voor hun geld. Dat kan. In Bunkerstad krijg je niet zomaar een uitkering van de gemeente.

De verkeersregelaars kunnen niet schuilen in een tent of keet als het slecht weer is. Laatst wilde ik stoppen bij een regelaar, om te vragen waarom hij het verkeer regelde. Maar hij wenkte heftig dat ik door moest rijden.

Moedig voorwaarts!

BIJSLUITER: het lezen van deze columns kan leiden tot groot geestelijk ongemak, heimwee naar Chef, de Kloosterbunker, Bunkerstad, woedeaanvallen, depressies, onbeheerst gedrag, angstaanvallen, maagzuur, zweten, ongeloof, twijfel aan eenieder, straatvrees, lange tenen en het geloof in het eigen gelijk. Bij de lezers. Scheldpartijen en een onbedwingbare drang om te reageren zijn waargenomen. Sommigen willen mij corrigeren. Of bedanken. Of prijzen. De drang om in verzet te komen, het abonnement op te zeggen- wat niet kan. Sommigen besluiten de krant niet meer te lezen, of te boycotten. Er kwaad over te spreken. Te janken of te vloeken. De straat op te gaan om te demonstreren. De politiek de rug toe te keren. Of aan de drugs te gaan. Kwaad spreken over Feyenoord. Breken met de familie. Het haten van planten en groenten. Aantijgen of beschuldigen. Het stopzetten van gedachten. Sprookjes verwerpen. Houden van Donald Trump. Sommigen voederen geen vogels meer. Of gaan de redactie stalken en bedreigen. Of geloven niet meer in Sinterklaas. Of wantrouwen de banken. Of er kruipt een poes op je hoofd. Of te twijfelen aan het nu. Of gepensioneerde uitvreter te worden.

Categorieën: Joop Hoek, Columns
Tags:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk

Menu