In Birma is de homoliefde verboden en heerst een constante dreiging van het militaire regime. Maar liefde is sterker dan repressie. In een dorp aan de rivier de Irrawaddy bevindt zich een unieke gemeenschap waar homo’s wel een thuis vinden. Hier werken boeddhistische monniken en huisvrouwen samen met de LGBT-gemeenschap, om een illegaal homohuwelijk te organiseren.
De jonge straatverkoper Soe Ko woont in het dorpje Kyauk Myaung aan de Irrawaddy, een rivier in Myanmar. Hij is verliefd op Saing Ko, een rustige metselaar uit Yangon en droomt van een bruiloft in vol ornaat.
Myo Nyunt is een politiek activist en bereidt zich voor op de komende verkiezingen. Ook hij heeft een droom: gelijke burgerrechten en democratie. Vriend en vertrouweling Het Het brengt Soe Ko in contact met Myo Nyunt, die de liefde tussen de jongens ondersteunt. “Zolang ik in het dorp ben, zal niemand jullie durven beledigen”, verzekert hij de twee jonge geliefden.
Naast hun contact met Myo Nyunt weten de twee zich ook gesteund door andere homo’s, de boeddhistische monniken en huisvrouwen van het dorp. Met elkaar vormen zij een kleine unieke samenleving, waarin mensen die elders zijn verstoten in broederschap worden opgenomen. Regelmatig komen ze samen om hun, vaak kwetsbare, ervaringen, met elkaar te delen.
In een observerende en intieme stijl, volgt Irrawaddy, Mon Amour de verschillende personages in dit politieke liefdesverhaal. Zo worden we deelgenoot van de openhartige gesprekken die plaatsvinden in de LGBT-gemeenschap, en volgen we Myo Nyant, tijdens zijn wandelgangen naar de verkiezingen toe. En natuurlijk zijn we getuige van de grote dag zelf, waarop de twee geliefden dankzij de betrokkenheid van hun ‘familie’ de liefde kunnen vieren.