Een aantal boeddhistische monniken uit centra in Nederland en België heeft een naaktstrand aan de kust met de Noordzee in Hoek van Holland (Nederland) gekocht. Zij willen niet zelf gaan naaktlopen, zegt een woordvoerder, maar het strand commercieel gaan exploiteren door het terrein af te zetten, kaartjes te gaan verkopen en een veganistische horecagelegenheid op het terrein uit te baten. Met de opbrengst worden boeddhistische centra onderhouden.

Het personeel, een groepje monniken, houdt toezicht op het naleven van de regels. Zo moeten bezoekers een proeve van bekwaamheid op het gebied van zwemvaardigheid afleggen. Voor de kust staat een sterke stroming. Een vlet brengt de boeddhistische reddingsbrigade op het naaktstrand naar zwemmers die in de zee in de problemen komen. Boeddhisten die op de lijst van ongewenste personen voorkomen, vanwege on-boeddhistisch gedrag, worden geweerd.

De monniken worden getraind in de omgang met naakte mensen, mannen en vrouwen. Maar blijven zelf gekleed.

Dit bericht is nep, kan zo in het satanische Fakebook. Maar u had het kunnen schrijven als het inderdaad gebeurd was, als buitengewoon onbezoldigd correspondent (BOC) van het Boeddhistisch Dagblad, de ogen en oren van de krant.

Wilt u ook BOC’er worden, meldt u dan aan op redactieboeddhistischdagblad@upcmail.nl.

Wij hebben geen behoefte aan columnisten en/of eigen ervaringen mededelers maar aan nieuwsjagers. De durvers en de doeners, zoals ze dat in Rotterdam zeggen. Die ons kunnen berichten over wat er binnen de muren van de sangha’s in de Lage Landen gebeurt. Kom van dat kussen af en pak je pen!

Omslagfoto Pixabay.

 

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Categorieën: Boeddhisme en Nieuws Tags: exploitatie, monniken, naaktstrand, en nudisme 

15 reacties op Boeddhistische monniken kopen naaktstrand Hoek van Holland

 1. Henk schreef:

  Smakeloos artikel

 2. Jos de Vries Spaans schreef:

  Ik moet er smakelijk om lachen maar heb niet de indruk dat je hiermee je auteurs en lezers bereikt die je zou willen.

  ‘Boeddhistisch Nederland’ neemt wat je schrijft autistiform letterlijk en mist je humorgevoel, heb ik zo de indruk.

  Ik hoop van harte dat serieuze gegadigden zich melden om het Boeddhistisch Dagblad van prachtige artikelen en collums te voorzien.

  Had ik inspiratie had ik me wellicht gemeld.

  Succes en probeer een andere aandachttrekkende strategie 👍👍👍

  Jos

  • Joop Ha Hoek schreef:

   Volgende week schrijven we over speciale voetpaden door Nederland voor buigende boeddhisten. En we stoppen pas als we een leger correspondenten hebben. Is niet het hele leven volgens de Boeddha een illusie. Op naar 19 mei 2018.

 3. Jo schreef:

  Dit is al het tweede onzin artikel. Valt me vies tegen; ik heb dit dagblad altijd met veel interesse gelezen maar als dit zo doorgaat dan ben ik verdwenen.

  • Joop Ha Hoek schreef:

   U kunt nu al verdwijnen, er komen nog meer van dit soort wervende teksten waarmee we proberen correspondenten te werven voor het BD. Lachen mag hoor, ook binnen het boeddhisme, met al die knikjes en buigingen. Beoordeel ons liever op de andere teksten die u ongetwijfeld met veel genoegen heeft gelezen. En blijf bij ons, we houden van u.
   Vrede en alle goeds en humor.

 4. cs schreef:

  uw eigen woorden….

  “Onthouding van het vertellen van leugens”
  “Onthouding van onzinnig gepraat”

  ik zie de zin niet van de onzin….

  • Joop Ha Hoek schreef:

   Dit is een oproep om correspondent te worden van het Boeddhistisch Dagblad, verpakt in een prikkelende tekst. Als mensen die hier op reageren zich aan zouden melden als correspondent kunnen we zo stoppen met deze actie. De vorm die wij kiezen is gelijk aan Even Apeldoorn bellen en Was nou maar naar Specsavers gegaan. Overigens: wordt u onze nieuwe correspondent en werkt u mee om het BD elke dag in de lucht te houden? Of blijft u een reaguurder?
   Wel fijn dat u het BD leest, we houden van u.

   • cs schreef:

    ja dat had ik al begrepen ja dat het gaat om een oproep voor correspondenten…als het bedoeld is als zodanig zet u er beter tussen haakjes (advertorial) boven dan hoeven we het niet te lezen tenzij we geprikkeld wensen te worden door uw teksten…ik vrees dat veel mensen afhaken als dit door blijft gaan…

 5. Jacob van Keulen schreef:

  Een goeie grap op zijn tijd en een dag niet gelachen horen bij elkaar evenals geklede en naakte mensen een waarheid zjn.Ik spreek uit ervaring door mijn werk als model en zo nietsdoende tijd heb om (n) iets te (be) denken.Wie het weet houdt zijn mond of mag het zeggen.

 6. David schreef:

  Waarom niet gewoon de oproep doen zonder een onzin verhaal?
  Ik zie het nut en de grap ervan niet. Enige dat gebeurt is dat ik volgende keer eerder afhaak of het stuk helemaal niet lees als ik het idee krijg dat het fake kan zijn. Werkt averechts als je het mij vraagt. Ik vind het nogal typische keuzes dit.

 7. Joop Ha Hoek schreef:

  Boeddhisten zijn nauwelijks in beweging te krijgen, komen niet van het kussen af. We hebben het op de gewone manier geprobeerd, het werven. Dat leverde niks op. Daarom nu maar op een onorthodoxe wijze die in ieder geval gelezen wordt. Een krant maken gebeurt door mensen, dat wordt wel eens vergeten. Het is niet zo dat er elke dag een BD uit de broodtrommel rolt, zonder dat er een mens aan te pas komt. Wij vragen onze lezers gewoon wat terug te doen voor hun krant, niet alleen kijken maar ook kopen. En ja, we hebben zojuist een oproep geplaatst voor correspondenten en medewerkers.

 8. G.J. Smeets schreef:

  Joop Ha Hoek,
  “We hebben het op de gewone manier geprobeerd, het werven. Dat leverde niks op.”

  Mijn conclusie: BD vraagt iets waar kennelijk geen aanbod voor is: lokale sangha-nieuws verslaggevers.
  Op de keper beschouwd vind ik dat wel o.k.. Ik moet er niet aan denken dat het BD een doorgeefluik wordt van lokale parochie pret & perikelen.

  Wellicht is het een idee om ‘BD’ om te catten naar ‘BW’. Elke week een flinke handvol bijdragen van boeddhistisch allerhand-langers. Op mij kun je rekenen, ijs en weder dienende.

  • Joop Ha Hoek schreef:

   Ik weet nog uit mijn tijd als justitieverslaggever dat omkatters in de gevangenis terecht kwamen. Gaapje. Dus we blijven liever een dagblad runnen, snel erbij zijn als er wat te melden is. Er zijn wel plannen om iets naast het dagblad te doen, maar dat is nog niet publicabel. Daarom hebben we die correspondenten en medewerkers nodig. Wij willen als BD ook geen zoetsappige verhaaltjes maar ogen en oren in die sangha’s. Hoe zijn daar de verhoudingen tussen leraar en student? Wat gaat er fout en goed? Hoeveel geld gaat erom binnen die boeddhistische sangha’s en waar wordt dat aan besteed, zonder in 1984 Poetinland verzeild te raken. Gewoon een wisselwerking tussen redactie en lezers.

Reageer

Juist spreken bestaat uit:

 • Onthouding van het vertellen van leugens
 • Onthouding van het spreken van lasterende taal
 • Onthouding van het spreken van harde woorden
 • Onthouding van onzinnig gepraat

Dit zijn de regels voor het reageren op deze site.

Menu