Vierentwintig Nederlandse boeddhistische organisaties, verenigd in de BNL, gaan fuseren met de Nederlandse tak van de getuigen van Jehova. Het nieuwe hoofdkantoor komt in Bilthoven. Het afgelopen jaar zijn in het diepste geheim besprekingen gevoerd tussen vertegenwoordigers van de twee organisaties. Gisteren werden de handtekeningen onder de overeenkomst gezet. Het aantal boeddhisten in Nederland neemt sterk af door de schandalen met leraren binnen boeddhistische organisaties. De BNL gaat nu gebruik maken van de ‘colportage methodes’ van de Getuigen om het Woord van de Boeddha te verspreiden. In groepjes gaan boeddhisten samen met Getuigen op pad.

Afgesproken is dat de boeddhistische centra binnen de BNL ook hun ruimten aan de getuigen beschikbaar stellen, zodat het aantal Koninkrijkzalen in Nederland enorm zal toenemen, ook op het platteland. De JoeddhaGetuigen, zoals de organisatie gaat heten, is een ANBI-organisatie.

Dit bericht is nep, kan zo in het satanische Fakebook. Maar u had het kunnen schrijven als het inderdaad gebeurd was, als buitengewoon onbezoldigd correspondent (BOC) van het Boeddhistisch Dagblad, de ogen en oren van de krant. Wilt u ook BOC’er worden, meldt u dan aan op redactieboeddhistischdagblad@upcmail.nl. Wij hebben geen behoefte aan columnisten en/of eigen ervaringen mededelers maar aan nieuwsjagers. De durvers en de doeners, zoals ze dat in Rotterdam zeggen. Die ons kunnen berichten over wat er binnen de muren van de sangha’s in de Lage Landen gebeurt. En garde.

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Categorieën: Boeddhisme en Nieuws Tags: colporteren, fusie, en Jehovagetuigen 

5 reacties op Boeddhisten Nederland fuseren met getuigen van Jehova

 1. Variya schreef:

  Erg jammer van het plaatsen van nepberichten. Het getuigt niet van juist spreken (schrijven) en dat de geest van de schrijven ver van de dharma verwijderd is.

 2. Viriya schreef:

  Ik heb nooit zoveel te melden, behalve dan mijn ongeduld door een beperking. Zal en kan er geen anderen mee vermoeien.

 3. Denis schreef:

  Met enig leedvermaak gelezen,… want als een getuige van Jehovah weet ik dat fuseren met een andere groepering er voor ons never nooit inzit. Daar doen wij niet aan :)

  • Joop Ha Hoek schreef:

   Toen ik in het buitenland woonde, kwamen er regelmatig Jehova getuigen bij mij over de vloer. Zij vertelden mij over hun richting, ik over de mijne, het boeddhisme. Ik schreef in die tijd voor een papieren boeddhistisch magazine, ik nam de Wachttoren in ontvangst, zij het magazine. In de winter, als het koud was, kwamen ze een bakkie doen, met appeltaart. Een kamer vol mensen. Het was een heerlijke tijd.

Reageer

Juist spreken bestaat uit:

 • Onthouding van het vertellen van leugens
 • Onthouding van het spreken van lasterende taal
 • Onthouding van het spreken van harde woorden
 • Onthouding van onzinnig gepraat

Dit zijn de regels voor het reageren op deze site.

Menu